Tristan Nienhuis. 17 jaar
Een van de amateurs in het Lauswolt Open: het 17-jarige talent Tristan Nienhuis (hcp 0) van Lauswolt G&CC

Pro's tegen amateurs in Lauswolt Open

6 mei 2016 Redactie GOLF.NL
In de eerste editie van het Lauswolt Open, op 21 en 22 mei, strijden pro's tegen amateurs. Het prijzengeld bedraagt 15.000 euro.

Het toernooi wordt gehouden op 20,  21 en 22 mei. 

Op vrijdag 20 mei wordt een pro-am gespeeld. Op zaterdag en zondag strijden 60 Nederlandse topamateurs (heren) en 60 professionals (heren) tegen elkaar. De amateurs kunnen punten voor de NGF-ranglijst verdienen in de 36-holes strokeplay-wedstrijd, de pro's strijden om prijzengeld.

Per dag worden de beste 10 scores van de pro's bij elkaar opgeteld en vergeleken met de beste 10 scores bij de amateurs. Het 'team' met het laagste totaal wordt uitgeroepen tot winnaar van deze jaargang.

De beste vijf amateurs winnen prijzen en de beste tien pro's geldprijzen. De beste pro verdient 4.000 euro. De inschrijving is nog open.

Publiek is welkom.  Op zaterdag en zondag is The Country Golf Shop uit Assen aanwezig met een stand en kunnen bezoekers zich op de drivingrange laten fitten met behulp van een Trackman. De A-merken Ping, TaylorMade, Titleist en Mizuno zullen vertegenwoordigd zijn. Zaterdagavond is er een barbecue en live muziek.

Op zaterdag worden tussenstanden op een scherm getoond, op zondag de live scores. De Rabobank is hoofsponsor van het Lauswolt Open 2016.

Meer informatie: lauswoltopen.strikingly.com.