ING Golf Week
Maak lawaai tijdens de ING Private Banking Golf Week!
Beeld: Golfsupport.nl

5 vernieuwingen tijdens de ING Golf Week

6 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Van 20 tot en met 22 mei is er tijdens de ING Private Banking Golf Week veel te beleven. Vernieuwing en verjonging staan centraal tijdens de eerste editie op The International. Hier volgen vijf vernieuwingen die je kunt verwachten tijdens de Golf Week.

1. The Ladies Nations Inivitational

In de Golf Week wordt er een landenwedstrijd à la de Ryder Cup en Solheim Cup gespeeld. De Ladies Nations Invitational is onderdeel van de ING Private Banking Golf Week en is uniek in haar opzet. 

Acht damesteams uit verschillende landen gaan  de strijd met elkaar aan in een nieuw spelformat. De deelnemende landen zijn: Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Noorwegen en Schotland. 

De landenteams worden ingedeeld in 2 poules van 4, hierin spelen de teams elk een keer tegen elkaar en dat gebeurt altijd in de spelvorm matchplay! De nummers 1 en 2 uit de poulefase gaan door naar de halve finale en strijden daarin om een plek in de finale. De nummers 3 en 4 uit de poulefase strijden om de plekken 5 t/m 8. 

De poulewedstrijden worden gespeeld op vrijdag en zaterdag, de halve finales en finale zijn op zondag. Het winnende team ontvang 18.000 euro prijzengeld. 

Om deze wedstrijd toegankelijker te maken voor een breder publiek zijn er een aantal dingen anders: 

2. Maak lawaai!

Het publiek wordt tijdens The Ladies Nations Invitational aangespoord om de speelsters luidkeels aan te moedigen. Stil zijn is verleden tijd! 

Anne van Dam, professional op de Ladies European Tour en lid van Golf Team Holland, is enthousiast over de nieuwe opzet en kijkt uit naar de Golf Week: 'Matchplay is een spelvorm die aanvallend spel stimuleert. Het nieuwe toernooi brengt het publiek dichtbij de spelers en de set-up van de baan zal voor aantrekkelijk golf zorgen. Ook mijn collega professionals kijken uit naar dit toernooi. Spelen in teamverband spreekt ze aan.'

3. 9 in plaats van 18 holes

The Ladies Ladies Nations Invitational wordt gespeeld in teams van drie speelsters en een ronde bestaat uit 9 holes, in plaats van 18 holes. De holes zijn korter dan normaal. Het spel gaat sneller en de kans op birdies, eagles en ander spektakel is groter!   

4. RAAK!

Tijdens de ING Private Banking Golf Week beleven kinderen een fantastische dag op de Kids Playground van RAAK! De nieuwe juniorclub van de NGF is opgezet in samenwerking met ING Private Banking met als doel kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met golf. De grote kick-off van RAAK! vindt plaats tijdens de ING Private Banking Golf Week. Iedereen - met of zonder golfervaring - is welkom!

Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: 'We hebben samen met de NGF en TIG Sports gekeken hoe we de golfsport kunnen vernieuwen en verjongen. Resultaat hiervan is niet alleen de introductie van een landentoernooi met topspeelsters uit Europa, maar ook het nieuwe jeugdinitiatief RAAK!' 

5. ING Private Banking Cup

De ING Private Banking Cup is een amateurtoernooi op topniveau en een initiatief van de NGF en ING Private Banking. Deze nieuwe unieke wedstrijd bestaat uit vier rondes van 9 holes matchplay (fourball) en wordt gespeeld tijdens de Golf Week. Het is een knock-out toernooi met zestien teams. De winnaars van de eerste ronde gaan door naar de winnaarspoule, de verliezende teams spelen om plaatsen 9 t/m 16. Alle teams komen drie dagen in actie.

De eerste ronde en de kwartfinales zijn op vrijdag, op zaterdag worden de halve finales gespeeld en de finales zijn op zondagochtend.

Er wordt gepeeld in gemixte teams van vier speelsters. Elke vereniging vaardigt een team van vier spelers af, bestaande uit twee mannen en twee vrouwen, waarvan minimaal één jeugdlid (15-20 jaar). Elke club wordt vertegenwoordigd door een ‘playing’ teamcaptain die het team samenstelt.

De teams strijden in de ING Private Banking Cup niet allen om de eer van hun vereniging en een prestigieuze trofee, maar ook om een hoofdprijs van 7.500 euro. Dit bedrag dient te worden besteed aan de jeugdopleiding. Het totale prijzengeld bedraagt 15.000 euro.

Bestel je kaarten voor de ING Private Banking Golf Week

Wil je Nederlandse topgolfers en alle andere internationale toppers van 20 t/m 22 mei zelf op The International in actie zien? Dat kan! Sterker nog, alle bij de NGF geregistreerde golfers hebben gratis toegang!

Bestel hier je kaarten

Voorafgaand aan het toernooi is er een inspiratiesessie
Voorafgaand aan het toernooi is er een inspiratiesessie
Voorafgaand aan het toernooi is er een inspiratiesessie
}