Max Albertus
Max Albertus won met een 66 (-6) de tweede NGF Maandbeker.
Beeld: Golfsupport.nl

Twee op rij voor Albertus

4 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Na de eerste won Max Albertus op woensdag ook de tweede NGF Maandbeker. Judith van der Voort was de sterkste bij de dames.

Met een zeer goede 66 ging de topamateur goed laag op De Scherpenbergh. Albertus noteerde een bogey en zeven birdies op weg naar zijn tweede maandbekerzege op rij.

Rody Haije kwam tot dezelfde score, maar was met 33 op de tweede negen een slag slechter dan Albertus, die op dinsdag ook deelnam aan de voorjaarswedstrijd, maar in Bakel met een 13de plaats (71-77) ver van de zege bleef.

'Het was vandaag warmer en er stond niet zo veel wind', zei Albertus. 'Gister was het echt lastig. Ik ben maandag teruggekomen van de Lytham Trophy en merkte gister op de tweede 18 holes dat ik niet echt scherp meer was. Morgen een dagje rust en dan op naar Brunssummerheide voor de competitie', aldus de 22-jarige amateur, die in de hoofdklasse uitkomt voor de Noordwijkse.

Net als Albertus wist Judith van der Voort zich in een tijdsbestek van 24 uur aardig te verbeteren. De speelster van Princenbosch was in Lieren de enige dame onder par en won een dag na haar zegevierende foursome-partner Anouk Sohier met een score van 70 (-2) de maandbeker bij de dames.

Valery Stevens werd knap tweede met een ronde 73 (+1). Suzanne van der Raaij en Pasqualle Coffa deelden op +3 de derde plaats. 

Uitslag.

Lees meer over

NGF Topgolf