Verrassend: Odyssey lanceert de X-Act Chipper

28 juni 2016 Redactie GOLF.NL
Chippers zijn natuurlijk niet nieuw, maar je komt ze zelden in de golfshops tegen. Dat is opmerkelijk, want een chipper biedt een gebruiksvriendelijk alternatief voor de hoge handicapper of beginnende golfer die moeite heeft met de korte slagen naar de green. De laatste tijd verschenen er nauwelijks nog nieuwe chippers op de markt, maar Callaway doorbreekt die ‘ban’ met de release van de Odyssey X-act.

Meer vertrouwen

Veel onervaren golfers vinden het lastig om met hun wedges de korte afstanden naar de greens te overbruggen. Het alternatief is dat er soms over hoger gras wordt geputt, of dat een enkeling bijvoorbeeld een hybride uit zijn tas haalt om de bal laag te houden.
Een chipper beschikt over een loft die tussen de putter en wedge in zit en zorgt daarmee dat de bal een bescheiden lanceerhoek meekrijgt. In tegenstelling tot een wedge, heeft een chipper een brede zool die makkelijk over het gras glijdt en daarmee voor meer vertrouwen zorgt. De halfronde vorm van het clubhoofd kun je het beste vergelijken met een ‘heavy tank’ versie van een gemiddelde Odyssey-putter. Daarnaast is de lengte van de shaft langer dan bij een wedge.

37 graden loft

Met X-Act Chipper richt Odyssey zich dus nadrukkelijk op golfers die moeite hebben met pitchen en chippen en op zoek zijn naar meer consistente slagen naar de pin. De X-Act beschikt over een loft van 37 graden en een lie van 70 graden. De lengte van de shaft is 35.5 inch (mannen) en 34.5 inch (vrouwen) en heeft een oversized SuperStroke grip. Deze chipper is in de herenuitvoering voor links- en rechtshandige golfers beschikbaar en het damesmodel alleen voor rechtshandige speelsters. De X-Act ligt vanaf 15 juli in de winkels voor 149 euro.

Meer info: Odysseygolf.com

Lees meer over

Equipment