De 18de hole van GC de Hoge Kleij
De 18de hole van GC de Hoge Kleij
Beeld: Frank Pont

Nederlandse amateurtop strijdt in NK Strokeplay

6 juni 2016 Redactie GOLF.NL
De beste Nederlandse amateurgolfers spelen van donderdag 16 juni tot en met zaterdag 18 juni het NK Strokeplay op Golfclub de Hoge Kleij.

Het Nationaal Strokeplay Kampioenschap voor amateurs is een 72-holes kampioenschap en een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar.

Bij de heren worden 90 deelnemers verwacht voor de eerste 36 holes op donderdag en vrijdag. Het veld bij de dames is met 42 speelsters kleiner. 

De startlijst is vanaf 14 juni te vinden op ngfwedstrijden.com. Hoeveel spelers en speelsters na 36 holes de cut halen om op zaterdag de finale te spelen, is op vrijdag 17 juni bekend. Publiek is op alle dagen van harte welkom op Golfclub de Hoge Kleij.

Oud-winnaars

Het Nationaal Strokeplay Kampioenschap kent een rijke historie aan winnaars. Vorig jaar wonnen op De Hoge Kleij in de stralende zon Dewi Weber en Philip Bootsma. Eerdere winnaars waren Charlotte Putts en Vince van Veen (2014), Lars van Meijel en Myrte Eikenaar (2013), Robin Kind en Myrte Eikenaar (2012), Daan Huizing en Krista Bakker (2011).

Golfclub de Hoge Kleij

Golfclub de Hoge Kleij speelt op een par-72 18-holes bosbaan in Leusden, aan de rand van Amersfoort. De golfbaan is in 1984 ontworpen door Frank Pennink en is een aantal jaar geleden grondig gerenoveerd onder leiding van golfbaanarchitect Frank Pont. 

Lees meer over

Topgolf