Eerste foto Titleist 917 driver

23 juni 2016 Redactie GOLF.NL
In oktober 2014 lanceerde Titleist haar 915-woods en gelet op de tweejaarlijkse cyclus waarmee de firma een nieuwe productlijn introduceert, kunnen we in het najaar de levering van de 917 clubs verwachten. Dit vermoeden werd onlangs bevestigd door de eerste beelden van Titleist’s 917 driver die tamelijk plotseling online opdoken.

Die foto van de Titleist 917 driver (zie hierboven) verscheen voorafgaand aan de Quicken Loans National op de Congressional Golf Club (PGA Tour), alwaar een aantal Professionals een prototype kan uitproberen en de fabrikant zo van de nodige feedback kan voorzien. Zo zullen in de komende weken ook de 917 fairwaywoods aan de spelers worden uitgeleverd.

De driver is in ieder geval te zien in de tas van Blayne Barber (917 D2) en Robert Streb (917 D3). Wat aan de vroege beelden opvalt, is dat de SureFit CG ‘cartridge’ in de hiel en teen van de zool is verwerkt. Deze technologie, waarmee het zwaartepunt van het clubhoofd kan worden aangepast (voor fade of draw), is ook zichtbaar in Titleist’s high-end C16 drivers.

Begin augustus krijgt GOLF.NL zelf de kans om de nieuwe 917 clubs uit te proberen voordat ze later dit jaar in de winkels liggen. Wordt dus vervolgd!

Lees meer over

Equipment