Kennemer Open
Zeb de Haas en Roos Haarman

Zeb de Haas en Roos Haarman winnen Kennemer Open

28 juni 2016 Redactie GOLF.NL
De 19-jarige Zeb de Haas heeft afgelopen zaterdag het Kennemer Open gewonnen, het jaarlijkse 27-holes kampioenschap op alle 27 holes van de Kennemer G&CC.

Op overtuigende wijze werd Zeb de Haas van de Kennemer, daarvoor van G&CC Heiloo, eerste in het Kennemer Open. Met -6 over 27 holes bleef hij de nummer twee liefst vijf slagen voor.

Met zijn score van -6 evenaarde hij het baanrecord over 27 holes. Hij deelt het record met Darius van Driel, die deze score twee jaar geleden maakte.

Bij de dames was het Roos Haarman die er met de overwinning vandoor ging. Haarman, net terug uit Schotland waar zij meedeed aan het Brits Amateur (en de cut miste), bleek met +1 na 27 holes net één slag beter dan Zhen Bontan en vier slagen beter dan de pas 13-jarige Lauren Holmey.

Het Kennemer Open is een initiatief van Diederick Beels en Derk ter Braak en is voor de vijfde keer gehouden. Het is uitgegroeid tot een van de belangrijkste wedstrijden voor topamateurs in Nederland. Op één dag worden 27 holes achter elkaar gespeeld. Op de A-, B- en C-holes wordt tegelijk gestart zodat het hele veld aan het eind van de middag binnen is. Na afloop is er voor spelers en aanhang een borrel en barbecue. 

De greenkeepers proberen de baan in absolute topconditie te brengen, met snelle greens (stimp 11) maar ook zware rough - minimaal dezelfde condities als bij de afgelopen edities van het KLM Open op de baan in Zandvoort.

Uitslagen.

Kennemer Open 2016
Kiet van der Weele, nr 2, Severiano Prins, nr 3, Zeb de Haas, nr 1, Roos Haarman, nr 1, Zhen Bontan, nr 2 en Lauren Holmey, nr 3

 
Kennemer open 2016 🏆 #golf #win #peakperformance

Een foto die is geplaatst door Roos (@rooshaarman) op

Lees meer over

Wedstrijden Topgolf