De winnaars van het Nk Strokeplay 2016 op de Hoge Kleij: Dewi Weber en Lars Keunen
Beeld: Golfsupport.nl

Ruime zeges voor Weber en Keunen in NK Strokeplay

18 juni 2016 Redactie GOLF.NL
Er was geen twijfel mogelijk over wie deze week de beste amateurs waren op de Hoge Kleij: Dewi Weber en Lars Keunen wonnen met overmacht het Nationaal Kampioenschap Strokeplay.

VIDEO

Dames

Bij de dames ging de zege naar een van de favorieten. Misschien wel dé favoriet, want na haar goede prestaties in Amerika was de kans klein dat college golfer Dewi Weber haar vorm in Miami zou achterlaten.

‘Na mijn prestatie in het NCAA National Championship in Amerika, waar ik tweede werd met -8, was het doel om te winnen en ik ben erg blij dat dat is gelukt', zei Weber. 'Ik wilde het golf dat ik daar speelde hier graag laten zien, maar dat lukte niet echt. Ik creëerde heel veel kansen, maar met name op de greens had ik erg veel moeite. De baan en de greens van De Hoge Kleij waren uitstekend, maar in Amerika ben ik gewend aan stimp 11-12, dus de eerste paar putts waarbij ik dacht “die stroke was goed”, waren alsnog flink te kort. Ik heb echt veel kansen gemist, zeker de laatste ronde. Dat zegt vooral iets over mijn goede spel van tee tot green.'

'Op de 14de maak ik zelfs een 4-putt’, aldus een glimlachende Weber die volgende week het Brits Amateur speelt en daar haar beste prestatie (een plaats bij de laatste acht) wil gaan verbeteren. ‘Ik wil minstens het matchplayschema halen.'

Romy Meekers was met +13 de runner-up. Roos Haarman en Zhen Bontan eindigden allebei op +15, maar Haarman pakte het brons met een betere score op de laatste drie holes. 

Heren

De winnaar bij de heren, Lars Keunen, was de enige die na 72 holes onder par stond. Met rondes 71-68-75-69 won de 19-jarige amateur met zes slagen verschil de beker. 

Na een minderde derde ronde (75, +3) in de ochtend nam Keunen met een birdie op de zevende hole in de middag definitief afstand van zijn concurrenten, die op de tweede negen nooit meer in de buurt kwamen. Zelfs een dubbel bogey op de 18de kon de pret niet drukken voor Keunen, die met een 69 als laatste ronde, en een totaal van -5, met vier slagen verschil de beste was. 

'Dit was het eerste grote toernooi dit jaar dat ik goed speel', zei Keunen. 'Met de Eindhovensche ben ik landskampioen geworden, maar dat doe je als team. Ik ben hier heel erg blij mee, want het is zeker mijn grootste titel. Ik ben in 2011 ook Nederlands kampioen geworden in de categorie t/m 15 jaar, en dat was ook samen met Dewi. Ik zei ook tegen haar: "Als we winnen, dan winnen we samen."' 

Keunen had vorige week een mindere goede golfweek maar wist deze snel te vergeten: ‘Ik maakte zelfs een ronde in de 80 daar, maar gelukkig had ik deze week mijn spel weer.' 

Pierre Verlaar, de leider na dag 1, legde met een totaalscore van +1 beslag op het zilver. Mike Toorop (+3) had een slechte dag op de greens en moest genoegen nemen met de derde plaats.

Uitslag dames.
Uitslag heren.

Lees meer over

Topgolf Amateurs