ss Rotterdam
De ss Rotterdam is het 'clubhuis' op de dagen van het WK

WK Rotary Golf in regio Rotterdam

16 juni 2016 Redactie GOLF.NL
Nederland is voor het eerst gastheer van het Wereldkampioenschap Rotary Golf. De 53ste editie wordt gespeeld van 10 juli tot en met 16 juli 2016 in de regio Rotterdam.

De deelnemende Rotarians komen uit 23 landen. Het meerdaagse kampioenschap wordt gespeeld op The Dutch in Spijk, Broekpolder in Vlaardingen, Cromstrijen in Numansdorp, Wouwse Plantage in Bergen op Zoom en Kleiburg in Brielle.

De opening van het WK, zondagavond in het stadhuis van Rotterdam, wordt opgeluisterd door een combo van de Marinierskapel. Alle vlaggen van de deelnemende landen zullen er wapperen. 

'Het gaat bij dit WK niet alleen om het golfen maar ook om de onderlinge vriendschap', zegt de organisatie. 

Het centrum waar de golfende Rotarians en hun partners bijeenkomen is het hotelschip de ss Rotterdam. Het WK begint met fourball better ball-wedstrijden. De sponsors van het toernooi zullen hierbij aanwezig zijn. 

Op woensdag krijgen de deelnemers de gelegenheid om Rotterdam te leren kennen en is er een excursie naar de Tweede Maasvlakte met een bezoek aan de containerterminals van ECT. Ook voor de niet-golfende partners is er een aantrekkelijk programma. In de loop van de dagen wordt naast Rotterdam ook Dordrecht, Schiedam en Kinderdijk bezocht. Op vrijdagavond wordt het toernooi afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking en een barbecue op het dek van de ss Rotterdam.     

Meer informatie: dgfr.nl en igfr-wc2016.com.

}