Ruben van Uden
Ruben van Uden
Beeld: Golfsupport.nl

Finale Van Uden-Prins op Geijsteren

10 juni 2016 Redactie GOLF.NL
De finale van het Nationaal Open Matchplay op Golf- & Countryclub Geijsteren gaat tussen twee amateurs: Ruben van Uden en Severiano Prins.

Op Geijsteren won Ruben van Uden in de semi-finale op 19 van Fernand Osther. Eerder op de dag was de 25-jarige speler van de Eindhovensche Golf in de kwartfinale met 5 en 4 te sterk geweest voor Quint Koppers van de Koninklijke Haagsche. 

Van Uden speelde vorig jaar een goed NK Matchplay: hij reikte toen tot de halve finale. Osther won in zijn kwartfinale met 3 en 1 van voormalig Challenge Tour-speler Richard Kind. 

Floris de Vries leek in het andere deel van het wedstrijdschema de voornaamste kandidaat voor een plaats in de finale. Hij won vrijdagochtend nog wel op 18 van Robin van Deutekom (1 hole), maar in de halve finale dolf hij – ook op 18 – het onderspit tegen amateur Severiano Prins (1 hole), die dit seizoen in de hoofdklasse van de NGF Competitie voor de Koninklijke Haagsche uitkwam. Prins had eerder in de kwartfinale Dario Antonisse met 3 en 1 aan de kant gezet.

Senioren

In het Nationaal Open Matchplay voor senioren gaat de finale tussen Joost Steenkamer en Andrew Allen. Allen won in de halve finale met 4 en 3 van Svenn Muts en Joost Steenkamer klopte Andrew Scullion met dezelfde cijfers.

Steenkamer won in 1990 – ook op Geijsteren – het toenmalige Professional Matchplaykampioenschap. Allen was vorig jaar op De Dommel de beste in het Senioren Profkampioenschap.

Alle uitslagen en wedstrijdschema

De scores in de strokeplay kwalificatiewedstrijd.

Meer informatie over het Nationaal Open Matchplay op golfclubgeijsteren.nl.