Rolf Esser
Rolf Esser
Beeld: Golfsupport.nl

Nora Smit en Rolf Esser leiden op Hattem

9 juni 2016 Redactie GOLF.NL
Nora Smit en Rolf Esser gaan halverwege het eerste NK Super Senioren aan de leiding.

De eerste editie van deze nationale wedstrijd voor spelers van 65 jaar en ouder wordt gespeeld op de Hattemse Golf & Country Club (HG&CC). 

Nora Smit van Golfclub Zeewolde sloeg de eerste bal van het toernooi en na 18 holes is het ook Nora Smit die bij de dames de ranglijst aanvoert. Smit noteerde een score van 75 slagen (+7) en heeft daarmee vijf slagen voorsprong op de nummer twee, Renee Deckers van de Hilversumsche. Deckers maakte 80 slagen (+12) en wordt gevolgd door Joke Hehenkamp van Golfclub Zeewolde met 82 slagen (+14). 

Conny Lunenberg-Demenint kon op haar home course enigszins gebruik van de kennis van de prachtig geprepareerde baan. Ze is na de eerste dag gedeelde 12de met 91 slagen (+23).

Heren

Bij de heren ligt het speelveld na de eerste dag dicht bij elkaar. De gedeelde nummers vier van de ranglijst - Ruud van Leeuwen van Golfclub Broekpolder en de voormalige Nederlandse toptennisser Tom Okker van de Noordwijkse Golfclub - staan met een score van 79 slagen (+11) op vier slagen van lijstaanvoerder Rolf Esser. De speler van de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club ging rond in 76 slagen (+8).

Esser wordt op de voet gevolgd door Vic Swane van Golfclub de Dommel en Alex Bisi van de Haarlemmermeersche Golfclub, die beiden een ronde van 78 slagen (+10) noteerden. 

Franklin Chabot, een speler van de Hattemse, bezet de gedeelde zesde positie op vier slagen van Esser.

Live scoring

De ontknoping van het toernooi op vrijdag is te volgen via live scoring, dat normaal gesproken alleen beschikbaar is voor toernooien op de professionele golfcircuits. Via de website golfclub-hattem.nl zijn de scores op de slotdag in real time te volgen.

Bijzonder is de prijs voor een hole-in-one die beschikbaar wordt gesteld op de 12de hole. De eerste speler die hier een ace maakt, krijgt de sleutels overhandigd van een heuse auto die beschikbaar wordt gesteld door Autobedrijf Oving uit Hattem. Op de eerste speeldag is er geen hole-in-one gemaakt.

Hattemse

Het toernooi op de Hattemse wordt georganiseerd door de Nederlandse Golf Federatie. De wedstrijd bestaat uit twee ronden van 18 holes. De slotdag begint om 8.00 uur. Verwacht wordt dat de winnaars tegen het einde van de middag bekend zijn.

De Hattemse Golf & Country Club ligt in de bosrijke omgeving van het hanzestadje Hattem. De 9-holes baan combineert bos- en parkholes en is voor een deel in heuvelachtig terrein gelegen. De holes volgen de natuurlijke glooiingen van zandruggen die in de ijstijd zijn ontstaan. 

De baan van de Hattemse Golf dateert van 1930 en is in Nederland één van de zestien golfbanen die voor de oorlog ontworpen zijn. Een aantal bomen stamt nog uit de tijd van vóór de oprichting in 1930.

De veelal kleine greens worden goed bewaakt door vele bunkers en liggen in een aantal gevallen verhoogd. Hierdoor is het een uitdaging om ze aan te spelen. Ook de verhoogde afslagplaatsen geven de baan een uniek karakter.

Live scoring