Voorschotense
Team 1 van de Voorschotense GC: landskampioen C-clubs Mixed 18-Holes

Voorschotense in de lift

5 juni 2016 Redactie GOLF.NL
De Voorschotense Golfclub heeft dit jaar met veel succes deelgenomen aan de NGF Competitie. In de competitie C-clubs Mixed 18-Holes werd de club landskampioen.

Het grootste succes werd geboekt in de hoofdklasse voor C-clubs Mixed18-Holes. Team 1 van de Voorschotense Golfclub werd eerste in de poule en won daarna het landskampioenschap. In de halve finale werd Sonderland 1 uit Zandvoort met 5-1 verslagen. In de finale op Golfclub ’t Jagerspaadje in Hilversum won Voorschoten van Shortgolf uit Dronten. Het landskampioenschap is een unieke prestatie in de historie van de Voorschotense Golfclub, die speelt op Golfbaan het Wedde, een 9-holes par-3 baan.

’s Avonds na de finale is de landstitel op gepaste wijze gevierd in Het Wapen van Voorschoten. Het team bestond uit Piet van den Bos, Ed Robberegt, Wilte Smid, Jacques Wassenaar, Ferry de Bode, Jan van den Hoonaard, Jaap Berkenbosch en Bart Rehm.

Het eerste team van de VGC in de C-clubs Mixes 36-holes competitie speelt volgend jaar weer in de hoofdklasse. Het team won op de golfbaan van Swifterbant een promotiewedstrijd tegen het Delftse Concordia: 16-2. Dit team bestond uit Ria Wassenaar, Maud Robberegt, Nicole Roemers, Helma Flaton, Rob Jongbloed, Robert van Zijp, Kees Winters en Sjoerd de Jong.

Het team van de VGC in de tweede klasse C-clubs Mixed 36-holes is kampioen geworden en promoveert naar de eerste klasse. Dat team bestond uit Jan Spit, Anita Kooijman, Paul Kooijman, Carmen Dijksterhuis, Ellen Jongbloed, Helma Flaton, Gerard Jonk, Frederike Quaak en Cock van Veen.

}