Liemeer
G&CC Liemeer

Voorbereidingen op Special Olympics

3 juni 2016 Redactie GOLF.NL
In de aanloop naar de Special Olympics 2016 in Nijmegen is op G&CC Liemeer een wedstrijd gehouden voor Nederlandse golfers met een verstandelijke beperking.

Op 1, 2 en 3 juli 2016 worden de Special Olympics Nationale Spelen gehouden in Nijmegen en omgeving. Op de baan van Het Rijk van Nijmegen wordt op 2 juli een golfwedstrijd gespeeld. 

Een kleine groep Nederlandse golfers met een verstandelijke beperking bereidt zich voor op deze spelen en heeft begin dit jaar al meegedaan aan een landenwedstrijd in Macau, in China.

In het weekeinde van 28 en 29 mei is vervolgens het eerste nationale toernooi voor verstandelijk beperkten gehouden, de Liemeer Specialgolf Bokaal op G&CC Liemeer in Nieuwveen. 

'De groep golfers heeft in deze wedstrijd zich vertrouwd gemaakt met een aantal voor hen nieuwe elementen in het spel', zegt PGA-professional Cora van Rongen die ook verpleegkundige is en gespecialiseerd is in het lesgeven van verstandelijk en fysiek beperkte spelers. 'Denk daarbij aan verschillende spelvormen, echt een eigen wedstrijd spelen, elkaar ontmoeten en heel veel plezier hebben. Ze hebben als groep overnacht en er zijn vriendschappen gesloten. Ieder heeft het op zijn eigen manier heel leuk gehad.' 

Lees meer over golf op de Special Olympics op www.ledengcrvn.nl en op de Facebook-pagina hieronder.