Best Jeugd Open

Jeugdkampioenen aan slag op Best Jeugd Open

2 juni 2016 Redactie GOLF.NL
Op zaterdag 4 juni speelt de top van de Nederlandse jeugdspelers op de golfbaan van Best Golf het Golfplaza Best Jeugd Open.

Het deelnemersveld in categorie 1 (handicap 0-9,9) is bijzonder sterk. Mede door de deelname van negen jeugdgolfers met een plushandicap is bij het opstellen van de definitieve startlijst op basis van de handicaps de definitieve cut line uitgekomen op handicap 4,7.

Grote kanshebbers zijn de Romy Meekers (handicap +2,5) van UGC De Pan bij de 13 deelnemende meisjes en Severiano Prins (handicap +2,6), van de Haagsche - inderdaad vernoemd naar Ballesteros - bij de 62 jongens. Prins zal een geduchte tegenstander krijgen aan Koen Kouwenaar (+0,7) van Best Golf die onlangs winnaar werd van de NK Strokeplay jongens t/m 18 jaar. Het Best Jeugd Open is voorlopig zijn laatste thuiswedstrijd, want Kouwenaar vertrekt daarna naar Japan voor deelname aan de Toyota Junior Golf World Cup.

Van de 105 deelnemers aan Best Jeugd Open leveren de Brabantse golfclubs de meeste jeugdgolfers: Best Golf & Country Club (9), de Eindhovensche Golf (8) en Prise d’Eau, Tilburg (7).

Toernooileider Ron Meelen: ‘Het is onvoorstelbaar dat we zoveel topgolfers op de reservelijst moeten plaatsen. We hebben het aantal startplaatsen in categorie 1 al van 60 naar tot 75 uitgebreid, en de inschrijving twee weken eerder moeten sluiten als gevolg van de tamtam via Facebook.’

De wedstrijd telt mee voor de NGF Amateurranking en de TopGolf Holland Pro Series Ranking en wordt georganiseerd door Best Golf & Country Club. Met weercijfer 7 en een zonnetje belooft het zaterdag 4 juni ideaal golfweer te worden.

GolfPlaza is hoofdsponsor van het jeugdtoernooi. Andere sponsors zijn: Rabobank, IAK Verzekeringen, Best Golf, Brasserie│Restaurant Dimples, Looijmans Golf Teaching en Verloop Golffysio. 

Kijk voor informatie op de website van het Best Jeugd Open.

}