De winnaars van het NK Matchplay 2016: Roos Haarman en Ruben van Uden.
Beeld: Ronald Speijer
Tita McCart en Diderik Ankersmit

Haarman en Van Uden beste matchplayers op NK

31 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Het NK Matchplay voor dames en heren op de Oosterhoutse is gewonnen door Ruben van Uden en Roos Haarman. Tita McCart en Diderik Ankersmit wonnen op Lochem de nationale titels bij de senioren.

Heren

Op de Oosterhoutse Golf Club won Ruben van Uden van de Eindhovensche in de finale met 4&3 van Gijs Doorn. Eerder deze week was Van Uden te sterk voor Jan Otink (5&4), Koen Kouwenaar (2 up), Gijs van Herwaarden (2&1) en Martijn Horters (2&1).

‘Matchplay lijkt mijn spelletje’, zei de gelukkige winnaar. ‘Na het Nationaal Open Matchplay is dit de tweede zege van het jaar. Ik vind het een leuke spelvorm. De hele week heb ik maar één keer down gestaan. Het ging lekker. Ik sloeg de ballen vandaag wel links en rechts, maar de putter redde me. Ik heb geen bogey gemaakt omdat ik de bal steeds dichtbij de hole wist te slaan. Alles voor par ging erin en dan geef je de tegenstanders geen ruimte om toe te slaan.'

'Ik sta de laatste tijd lekker te spelen', vervolgt Van Uden. 'Ik raak de bal goed en weet mijn balvlucht naar rechts en links goed te controleren. Als er wind is, heb ik daar minder last van dan mijn tegenstanders.’

Uitslag

Dames

Voor titelverdediger Roos Haarman was het na een overwinning op het Kennemer Open de tweede zege van het seizoen. Met winst op achtereenvolgens Pasqualle Coffa (1 up), Annemieke Campo (4&3) en Anouk Sohier (3&2) was de speelster van Zeewolde andermaal te sterk voor Karin Jansen van de Noord-Nederlandse, die op haar beurt te sterk was voor onder anderen Myrte Eikenaar en het pas-13-jarige talent Lauren Holmey.

‘Het waren vermoeiende weken’, zei Haarman. ‘Na het Internationaal Amateur Kampioenschap direct het NK Matchplay spelen, en winnen, dat is mooi meegenomen. Mijn eerste wedstrijd tegen Pasqualle Coffa was meteen een hele pittige, die pas op de achttiende hole werd beslist. Ik stond de hele rond down maar wist op het eind de partij naar me toe te trekken, net als tegen Anouk Sohier. Het was dus geen makkelijke weg naar de overwinning.’

De prijsuitreiking liet een tijdje op zich wachten, omdat de finalisten zich na de ronde moesten melden bij de dopingcontrole. 

Uitslag.

Senioren

De senioren speelden het NK op de Lochemse en de titelverdediger bij de vrouwen, Tita McCart, prolongeerde haar titel. Ze won in de kwartfinale van Siene Dresselhuys en zondagochtend van Bernardine de Vries. In de finale werd Renée de Ruijter met 3&2 aan de kant gezet. 

Diderik Ankersmit was 's ochtends in de halve finale een flink maatje te groot voor Onno Meijer van de Rosendaelsche: 8&6. In de finale was de speler van de Lochemse met 4&3 ook veel te sterk voor Guus Roels. 

Uitslag dames

Uitslag heren.

Lees meer over

Amateurs Senioren