talent Lauren Holmey
Lauren Holmey
Beeld: Golfsupport.nl

Talent Holmey (13) naar halve finale NK Matchplay

30 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Op vrijdag is het NK Matchplay voor amateurs begonnen dat dit jaar gespeeld wordt op de Oosterhoutse GC. De senioren strijden op de Lochemse G&CC de Graafschap.

Dames

Bij de dames zijn er veel verassingen. Titelverdediger Roos Haarman strijdt in de halve finale op de Oosterhoutse tegen Anouk Sohier en Lauren Holmey tegen Karin Jansen. De halve finales en de finale worden zondag gespeeld.

De half-Franse en half-Nederlandse Holmey, die nog maar 13 jaar oud is en in mei het NK t/m 18 jaar won, versloeg in de achtste finale verrassend Zhen Bontan, met 6&5. Daarna won ze met 6&4 van Kaylee de Jonge.

Karin Jansen won in de kwartfinale van de ervaren Myrte Eikenaar (1 up). Roos Haarman versloeg Annemiek Campo (4&3). Sohier versloeg Lizzy Peeters (3&1).

Uitslagen dames.

Heren

Bij de heren zijn dit de halve finales op de Oosterhoutse:

  • Brayan Schrage-Gijs Doorn
  • Ruben van Uden-Martijn Horters

De uitslagen in de kwartfinales:

  • Brayan Schrage-Nick Veldman   6&4
  • Mike Toorop-Gijs Doorn 20ste hole
  • Ruben van Uden-Gijs van Heerwaarden 2&1
  • Martijn Horters-Dane Cvetkovic 8&6

Spelers als Robin van Deutekom (vorig jaar kampioen) en Koen Kouwenaar zijn in de derde ronde uitgeschakeld. Max Albertus werd vrijdag al naar huis gestuurd.

Uitslagen heren

Senioren

De senioren spelen het NK op de Lochemse en de titelverdediger bij de vrouwen, Tita McCart, staat in de halve finale. Ze won in de kwartfinale van Siene Dresselhuys en speelt zondag tegen Bernardine de Vries.

De kwartfinalestrijd tussen de sterke Laurence Nolte en de sterke Nan Croockewit werd gewonnen door Nolte. Ze speelt in de halve finale tegen Renée de Ruijter.

Bij de heren gaan de halve finales tussen Onno Meijer en Diderik Ankersmit en tussen Marc Noortman en Guus Roels.

Uitslagen dames. Uitslagen heren.

Lees meer over

Amateurs Senioren