Wil Besseling
Wil Besseling
Beeld: Golfsupport.nl

Besseling leider na dag twee

29 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Wil Besseling is na een sterke tweede ronde de leider in het Tayto Northern Ireland Open.

Op vrijdag werd eerst de eerste ronde voltooid en nog niet alle spelers hebben ronde twee kunnen spelen. Maar Wil Besseling is leider na dag twee.

Hij maakte vrijdagochtend eerst 68 en begon daarna al snel aan zijn tweede ronde op Galgorm Castle GC. Hij startte op 10 en was na negen holes drie onder. Hij maakte een eagle op zijn elfde hole, de korte par-4 tweede, en daarna zes pars. Besseling sloot af met een birdie voor een ronde 65 (-6). 

Feitelijk is de Nederlander leider in het clubhuis met negen onder par. Ryan Fox uit Australië volgt op een slag.

Reinier Saxton, na een 65 in de eerste ronde de beste Nederlander (gedeeld achtste), verloor later op de dag met een ronde 72 zo'n 15 plaatsen terrein. Hij is in de tussenstand na twee dagen gedeeld 23ste.

Darius van Driel staat na ronden in 68 en 73 slagen op -1, waarmee hij net boven de voorlopige cutline (-1) staat. Hij maakte in de tweede ronde drie dubbele bogeys.

Daan Huizing (70-72) en Jurrian van der Vaart (73-69) staan een slag onder de cutline. Taco Remkes en Maarten Lafeber lijken de cut te gaan missen, op twee slagen. Robin Kind is er na 74 en 70 slagen zeker niet meer bij in het weekend.

Leaderboard.

Challenge Tour Rankings.


}