Pokegolf

'Pokégolf' op Edda Huzid

22 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Golfbaan Edda Huzid haakt in op de Pokémon Go-rage. Opzaterdag 23 juli wordt op de baan in Voorthuizen 'Pokégolf' gespeeld.

De jeugdcommissie bedacht een ingenieuze spelvorm waarbij jonge golfers, óp de golfbaan, beestjes kunnen vangen zoals bij Pokémon Go. Niet zoals gebruikelijk met een smart phone, maar gewoon golfend met behulp van de behaalde score per hole.

'Op iedere hole kun je een Pokémon vangen, laten evolueren of hij kan ontsnappen', zegt Joost van de jeugdcommissie. 'De sterkte van de Pokémon bepaalt hoeveel slagen daar voor nodig zijn. Zo zal een zwakkere Pokémon makkelijker te vangen zijn omdat je meer slagen kan doen voordat hij ontsnapt. En om een sterkere Pokémon te vangen, zal je minder slagen moeten maken.' 

Er zijn speciale Pokégolf-scorekaarten gemaakt aan de hand van de birdiegids van de baan. 'En natuurlijk vangen de spelers hun Pokémon met eigen ingekleurde Pokégolf-ballen', zegt Cisca van de jeugdcommissie en ook een begeleider van de Edda Huzid Jeugdtour. 

Commissielid Shirley zegt dat jeugdgolf in de lift zit: 'Er wordt veel georganiseerd op diverse golfbanen in het land. Vooral in de breedte, laagdrempelig en spelenderwijs. Daar is zo’n Pokégolf-wedstrijd een mooi voorbeeld van. We hebben ook als eerste mee gedaan aan de PGA Junior League wat een groot succes was.'

Edda Huzid organiseert op zaterdag 27 juli ook een 'vriendjes-vriendinnetjes-familie-introductiedag'. Jeugdlessen op Edda Huzid zijn toegankelijk voor alle kinderen, jongens, meisjes - ervaren of onervaren. De kosten zijn € 12 per les in een blok van acht lessen en zes activiteiten. 

Meer informatie: info@eddahuzid-golfacademy.nl.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.}