Bosch
Maarten Bosch volgt Robin Kind op als winnaar van het Sparkassen Open (Pro Golf Tour).
Beeld: Golfsupport.nl

Eerste zege Maarten Bosch op Pro Golf Tour

16 juli 2016 Redactie GOLF.NL
De 26-jarige Rotterdammer Maarten Bosch heeft na een play-off zijn eerste zege als professional behaald. Hij won het Sparkassen Open, een wedstrijd van de Pro Golf Tour.

Maarten Bosch begon de derde en laatste dag van het Sparkassen Open in Bochum als derde en dichtte het gat op zaterdag met een 67 (-5). Zijn eindtotaal van -16 betekende een gedeelde eerste plaats en een play-off met drie andere spelers.

Die verlenging duurde niet lang, want met een eagle op de eerste play-off-hole, de par-5 18de van Bochumer Golf Club, gaf Bosch Max Kramer, Mathieu Fenasse en Kenny Subregis direct het nakijken.

'Toen ik wist dat er een play-off kwam met vier man werd ik heel rustig, dus dat was positief', vertelt Bosch. 'De achttiende is een niet heel lange par 5 die omlaag loopt met een dogleg naar links. Ik mocht als eerste afslaan en sla een ok drive. Ik mocht ook als eerste naar de green slaan en sla een hele goede ijzer-7 tegen de wind in op vijf meter links van de vlag. Twee andere spelers slaan nog iets dichterbij, maar in mijn reguliere ronde had ik ongeveer dezelfde putt gemist en toen ik in de play-off de bal raakte wist ik direct dat de bal er middenin zou gaan', aldus Bosch over het perfecte slot. 

'Wie weet'

'Het voelt wel heel goed dit', zegt Bosch. 'Het kan eindelijk van mijn checklist af. Ik ben nog niet zo heel lang bezig als professional maar vond dat het wel tijd werd voor een zege. Ik stond goed te spelen de laatste tijd, eigenlijk het hele seizoen al, dus deze overwinning komt niet helemaal uit het niets. Ik heb al een paar keer in de top-15 gestaan, maar maakte dan stomme fouten. Voorheen was het altijd alles aanvallen, en dit jaar speel ik toch wat verstandiger en dat pakt nu goed uit.'

'Deze overwinning is iets waar ik hard voor heb moeten werken', vervolgt Bosch. 'Winnen is alles, en de enige reden waarom ik dit spel speel. Ik was gister al erg blij met m'n ronde, want het was de eerste keer in mijn leven dat ik een bogeyvrije ronde speelde. Dat gaf me al veel vertrouwen en vandaag was de kers op de taart. Mijn plan is om te promoveren naar een hoger niveau. Of dat reëel is of niet, het is een doelstelling. Er komen nog vier wedstrijden aan en ik voel me goed, dus wie weet. De Pro Golf Tour is niet mijn einddoel.'

Bosch is de tweede Nederlandse winnaar op rij in het Sparkassen Open. Vorig jaar won Robin Kind, mede dankzij een onvergetelijke 59.

Dylan Boshart werd met -11 gedeeld 11de in Duitsland. Michael Kraaij eindigde op de gedeeld 18de plaats.

Met een cheque van € 5000 stijgt Bosch naar de 14de plaats van de Order of Merit van de Pro Golf Tour. Robbie van West staat 18de, Michael Kraaij 20ste. De top-5 aan het eind van het seizoen krijgt een kaart voor de Challenge Tour.

De volgende wedstrijd van de Pro Golf Tour wordt gespeeld in Polen van 25 t/m 27 juli.

Leaderboard.

Order of Merit.

}