Moeilijke start Joost Luiten in Schotland

7 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Het traditionele Schotse weer heeft het Joost Luiten erg moeilijk gemaakt op dag één van het Aberdeen Asset Management Scottish Open op Castle Stuart. Luiten ging rond in 76 slagen (+4) en is 89ste.

De vroege starters waren flink in het voordeel aangezien de wind gedurende de middag steeds harder werd. Luiten, met een starttijd van 13:04 lokale tijd, begon zijn ronde met windkracht vijf. Hij begon met vier bogeys op rij. Luiten maakte in totaal zeven bogeys en drie birdies.

Luiten meldt op zijn site: 'Vandaag heb ik in de storm gespeeld! De set-up van de baan, de tees en pinposities maakten het in mijn ogen een vreemde en rare baan in de middag. Dit betekent niet dat er niet te scoren was, maar het was op sommige holes onmogelijk om de vlag aan te vallen of ballen te laten stoppen op de greens. Er stond vandaag erg sterke wind, de sterkste waar ik in gespeeld heb in een lange tijd!'

De leiders na dag één zijn de Australiër Scott Hend en de Chileense pro Felipe Aguilar, met -3. Scott Hend begon sterk met een eagle op hole 2. Daarnaast maakte Hend drie birdies en twee bogeys. Aguilar maakte vijf birdies en twee bogeys. 

De gemiddelde score van het veld lag donderdag op +3. Ter vergelijking, Phil Mickelson won in 2013 het Scottish Open op Castle Stuart met een score van -17. Op de eerste speeldag maakt Mickelson toen 66 (-6).

Vrijdag slaat Luiten af om 08:05 lokale tijd. Vanaf 11:30 is het Scottish Open live te volgen op Ziggo Sport.