Ping rolt nieuwe G-Serie uit

13 januari 2016 Redactie GOLF.NL
In de voortdurende ontwikkeling van clubs die balsnelheid en vergevingsgezindheid zo optimaal mogelijk moeten combineren, keek Ping nadrukkelijk naar de wisselwerking tussen aerodynamica, gewicht, zwaartepunt en stabiliteit. Het resultaat is een compleet nieuwe G-familie.

G IJzers

De ijzers in de G-lijn worden door Ping gepositioneerd als vergevingsgezinde ‘game improvers’, terwijl er ondertussen hard is gewerkt aan een verbeterd uiterlijk. Door een andere kleurstelling en topline ziet het clubhoofd er - in vergelijking met die uit de G30-serie - nu kleiner en minder dik uit. Ook is het clubblad vier keer buigzamer, dankzij een herintroductie van de Cor-Eye-technologie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 17-4 staal, dat na een verhittingsproces van zes uur een veertig procent sterkere club oplevert. De standaard AWT 2.0 shaft is bij de lange ijzers iets lichter voor meer snelheid, terwijl hij bij de korte ijzers wat zwaarder is voor extra controle en gevoel.
De G ijzers zijn leverbaar van 4 tot 9, plus PW, UW, SW, LW, met stalen en graphite shafts.
Prijs: 134 euro (staal, 149 euro (graphite)

G Crossover

Met de introductie van de G Crossover brengt Ping een compleet nieuwe, matzwarte club op de markt die de afstand van een hybride combineert met de controle en accuratesse van een ijzer. Er is veel gewicht in de teen geplaatst, waardoor hij stabieler slaat dan bijvoorbeeld een driving iron en de vergevingsgezindheid van een hybride levert. Deze Crossover wordt verkocht met lofts van 18, 21 en 24 graden, plus een standaard Ping Alta graphite shaft.
Prijs: 249 euro

G Hybride

Net als bij de G fairway woods, beschikt de hybride over een dun clubblad voor veel balsnelheid, waarbij het zwaartepunt lager en verder naar achteren is geplaatst, zodat de bal sneller en makkelijker hoogte pakt. De ribbels (turbulators) op de kroon helpen bij het (beter) oplijnen.
Beschikbaar in 17, 19, 22, 26 en 30 graden. Standaard shaft: Ping Alta 70.
Prijs: 249 euro

G Woods

Belangrijkste vernieuwing bij de fairway woods is een lagere voorkant van de zool, een dunnere bovenkant en dunner, flexibeler clubblad waardoor de bal verder en hoger moet vliegen. Beschikbaar als houten-3 (14,5 graden), -5 (17,5 graden) en -7 (20,5 graden), plus een SF Tec (Straight Flight)-uitvoering voor de houten-3 (16 graden) en -5 (19 graden).
Prijs: 249 euro

G Driver

De G driver biedt een lager en dieper zwaartepunt, waarmee het ‘moment of inertia’ en dus ook de vergevingsgezindheid wordt geoptimaliseerd. Opvallend is Dragonfly-technologie op de bovenkant van het clubhoofd, waarbij superdun titanium een gewichtsreductie oplevert en de ribbels (turbulators) op het 460cc grote clubhoofd voor betere aerodynamica zorgen. Naast de standaard G driver is er een LS Tec (Low Spin) voor hogere swingsnelheden (beide met een 9 en 10,5 graden loft), en SF Tec (Straight Flight) , waarbij de 10 of 12 graden loft met +/- 0,6 of 1 graad aanpasbaar is. De standaard shaft is de Ping Alta 55, optioneel kan er ook gekozen worden voor een Tour 65 en Tour 80 shaft.
Prijs: 479 euro

Meer info: Ping.comLees meer over

Equipment