Callaway XR OS ijzers en hybrides

13 januari 2016 Redactie GOLF.NL
Vorige week lanceerde Callaway haar XR 16 drivers en fairway woods, deze week wordt de XR-familie gecomplementeerd met OS hybrides en ijzers.

Oversized ijzers

Om de vorige week aangekondigde XR-serie compleet te maken, breng Callaway een reeks ‘oversized’ (OS) ijzers uit waarin de inmiddels bekende 360 Face Cup technologie wordt toegepast. Met een 28% bredere zool (in vergelijking met de bestaande XR-reeks) en een lager zwaartepunt, wordt het eenvoudiger om de bal goed te raken zonder veel concessies aan de snelheid te hoeven doen. Bij de ontwikkeling van deze ‘game improvers’ is ook aan vrouwelijke golfers gedacht met een speciale XR OS dameslijn; graphite shaft, lichter clubhoofd, hogere lofts en een vlakkere ‘lie’.

Hybrides

De nieuwe XR OS Hybrides beschikken over een verbeterde Forged Hyper Speed Face Cup. In vergelijking met de X2 Hot-versie ligt het zwaartepunt bij de het volledig nieuw ontworpen en bredere clubhoofd van de XR OS maar liefst 46% lager. Voeg daar wat hogere lofts aan toe en je hebt een hybride golfclub die vooral de midden tot hogere handicappers zal aanspreken.
Lofts heren: 3 (19°), 4 (22°), 5 (25°), 6 (28°), 7 (31°)
Lofts dames: 3 (21°), 4 (24°), 5 (27°), 6 (30°), 7 (33°)

De XR OS ijzers (4-SW) en hybrides liggen vanaf 22 januari in de winkels.

Prijs Callaway XR OS Hybrides: 239 euro
Prijs Callaway XR OS IJzers (7 stuks): 999 euro (graphite) 899 euro (staal)

Meer info: Callawaygolf.com

Lees meer over

Equipment