Dorhout Mees
Tim en zijn vader

Golf voor medicijnen tegen energieziekten

25 januari 2016 Redactie GOLF.NL
Op Dorhout Mees wordt op 18 april een evenement gehouden om geld in te zamelen voor medicijnen tegen energieziekten.

Elke week worden in Nederland twee kinderen met een stofwisselingsziekte geboren. De gemiddelde levensverwachting is tien jaar. Er wordt hard gewerkt aan medicijnen, maar het ontbreekt aan fondsen om een werkelijke doorbraak te forceren.

Ook Tim Polderman, naamgever van de Tim Foundation, lijdt aan een stofwisselingsziekte. Hij is inmiddels 14 jaar, is een blij kind, maar heeft helaas heel weinig energie en kan ook niet veel. Hij hoopt dat er snel een doorbraak komt, zodat voor hem en zijn lotgenootjes de kwaliteit van leven kan verbeteren.

Om geld in te zamelen voor verder onderzoek organiseert de Tim Foundation op maandag 18 april 2016 van 12:00 tot ongeveer 22:00 uur het Golfen voor Tim event. De opbrengst van deze dag zal volledig ten goede komen aan het onderzoek naar een medicijn tegen energieziekten.

Toernooi

Voor golfers is er een toernooi met een hoofdprijs voor het koppel met een gelijke score aan ‘de Mol’.  Twee Bekende Nederlanders zullen de rol van de mysterieuze ‘Mol’ spelen. Wie is nog niet bekend. Onder de BN’ers zijn in elk geval Ernst Daniël Smid, Leo Beenhakker, Toine van Peperstraten en Frits Sissing .

Voor niet-golfers is er een alternatief programma. Dat bestaat uit onder meer een golfclinic, voetgolf, boogschieten en kleiduif schieten.

Informatie: golfenvoortim.nl.

}