Ajman
Ajman

Nieuwe baan geopend in de Verenigde Arabische Emiraten

5 januari 2016 Redactie GOLF.NL
Al Zorah Golf Club: golf in de mangroven bij eb en vloed.

De Verenigde Arabische Emiraten hebben na zes jaar weer een nieuwe baan: in Ajman is de Al Zorah Golf Club geopend. De naam Ajman zal bij de meeste mensen onbekend zijn maar het ligt op slechts een half uur rijden vanaf Dubai International Airport. 

Ajman is het kleinste Emiraat en niet te vergelijken met Dubai want het toerisme staat nog in de kinderschoenen maar met de aanleg van de nieuwe baan is er een stap voorwaarts gezet. Het bijzondere is de omgeving waarin de Nicklaus Design Group de baan heeft ontworpen. Op veel holes wordt je omringd door mangroven en de baan wordt versierd door flamingo’s en meer dan 50 andere vogelsoorten. 

Het tij geeft nog een extra dimensie aan de baan. Zo zie je in de middag veel water rond de tees en fairways terwijl die plaatsen in de ochtend geheel droog staan. 

In november heeft de captain van het Europese Ryder Cup-team, Darren Clarke, de baan bezocht en hij was erg enthousiast over de lay out en kwaliteit. De Al Zorah Golf Club is een aanwinst voor de Emiraten en met interessante greenfeetarieven - half zo duur als de banen in Dubai en Abu Dhabi - is een bezoek meer dan de moeite waard. Kijk voor meer informatie op troongolf.eu.

}