TaylorMade M2
TaylorMade M2 Tour

Hogere balvlucht met nieuwe TaylorMade M2 ijzers

2 februari 2016 Redactie GOLF.NL
Meer lengte is goed. Meer lengte én hoogte is beter. Het is de punch-line van de nieuwe M2 ijzer van TaylorMade.

Het doel bij de de ontwikkeling van de nieuwe M2 lijn was duidelijk: maximale afstand en speelbaarheid, en dat gecombineerd in een game 'improvement' ijzer. Bij de M2 gaat het niet alleen om afstand maar ook (een hogere) balvlucht kreeg bij de productie extra aandacht. Jason Day, die bekend staat om zijn torenhoge balvlucht, legt uit waarom een hoge balvlucht goed is voor je spel:


Om het zwaartepunt zo laag mogelijk in de M2 ijzer te krijgen (en de bal hoger te kunnen slaan) heeft TaylorMade een nieuwe fluted hosel ontworpen. Deze technologie heeft er volgens TaylorMade toe geleid dat de M2 de concurrentie verslaat als het gaat om afstand zonder dat er in hoogte wordt ingeleverd.

'De materialen en technologie die we hebben gebruikt voor de M2 hebben het mogelijk gemaakt om de lanceereigenschappen van een metalwood te combineren voor een uitzonderlijk hoge balvlucht, maximale controle en gevoel,' aldus Tomo Bystedt, Director of Iron Product Creation van TaylorMade.

M2 Tour

Naast de M2 lanceert TaylorMade ook de M2 Tour ijzer, een ijzer gericht op afstand en meer workability (om de balvlucht te manipuleren) voor de betere speler, die de prestaties van een game-improvement ijzer zoekt maar niet willen inleveren op looks en workability. 


Prijzen: M2: 799 euro (staal) en 999 euro (graphite); verkrijgbaar vanaf 19 februari, M2 Tour: 999 euro (staal); verkrijgbaar vanaf 15 maart
Meer info: TaylorMadegolf.eu

Lees meer over

Equipment