5

Nieuw van Titleist: Vokey Design SM6 wedges

15 februari 2016 Redactie GOLF.NL
Vanaf 11 maart brengt Titleist een nieuwe reeks Vokey Design Spin Milled 6 wedges naar de golfshops, clubs die momenteel al volop op de PGA en European Tour worden gebruikt door spelers als Jordan Spieth, Adam Scott en Jason Dufner.

Progressief

Centraal bij de ontwikkeling van deze nieuwe wedges staat een progressief zwaartepunt (Center of Gravity, CG), die afhankelijk van de loft hoger of lager in het clubblad ligt. Bij de lagere lofts (46º tot 52º) ligt dit zwaartepunt het laagst, wat een iets hogere balsnelheid oplevert. Bij de ‘mid’ lofts (54º en 56º) uit de SM6-familie ligt de CG in het midden en bij de hoge lofts (58º tot 62º) inderdaad ook het hoogst voor nog meer gevoel en verbeterde afstandscontrole.
Daarnaast heeft Titleist de (TX4) groeven en structuur van het clubblad aangepakt; bij de 46º tot 54º wedges zijn die groeven dieper en liggen ze dichter bij elkaar. Voor de 56º-62º lofts zijn ze wat vlakker en breder. Dit alles zal voor meer spin moeten zorgen.

De Vokey Design SM6 Wedges komen beschikbaar in drie uitvoeringen: Tour Chrome, Steel Gray en Jet Black en kosten 165 euro per stuk.

Meer info: Vokey.com

Lees meer over

Equipment