Leeuwenbergh

Leeuwenbergh Committed to Jeugd

1 februari 2016 NGF
De jeugdafdeling van de Leidschendamse Golfvereniging Leeuwenbergh heeft vandaag van de Nederlandse Golf Federatie het predicaat Committed to Jeugd ontvangen. Dit certificaat is een erkenning voor het vooruitstrevende jeugdbeleid dat de golfvereniging voert en dat heeft geresulteerd in een groei van het aantal jeugdspelers van 65 naar 89 in 2 jaar tijd. Daarmee beschikt Leeuwenbergh over de grootste jeugdopleiding van de regio Den Haag.

Deze positieve ontwikkeling is voor Mercedes Benz Den Haag reden geweest om zich als partner aan ‘Leeuwenbergh on Tour’ te verbinden; hiermee wordt de jeugd gesteund bij het spelen van jeugdwedstrijden door het hele land. Mercedes stelt speciaal voor deze jeugdwedstrijden minibusjes beschikbaar om de spelers comfortabel en duurzaam te vervoeren.

Door de laagdrempelige instroom bij Leeuwenbergh - ouders hoeven zelf geen lid te zijn - heeft zich de afgelopen twee jaar gemiddeld iedere twee weken een nieuw jeugdlid gemeld voor de opleiding. Daarmee is de Leeuwenbergh Golf Academy hét opleidingscentrum voor jeugdgolfers in de regio van Den Haag. De jeugd van Leeuwenbergh wordt begeleid door gedreven professionals, met passie en liefde voor het spel. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij de NGF, die Leeuwenbergh Jeugd Golf na twee jaar de status Committed to Jeugd heeft gegeven.

Committed to Jeugd

Het programma ‘Committed to Jeugd’ van de NGF is bedoeld voor elke club, golfbaan of golfprofessional die een goed jeugdprogramma wil ontwikkelen en verankeren binnen de club of het bestaande jeugdprogramma wil verbeteren. Het is ontwikkeld voor golfclubs met een baan en gaat uit van een samenwerking tussen vrijwilligers van de club – jeugdcommissie en jeugdcoaches. 

Robin Swane, headpro van de Leeuwenbergh Golf Academy: 'Zonder die samenwerking tussen de golfschool, de coaches, het bestuur, de leden en de ouders van de jeugdspelers lukt het niet. Bij Leeuwenbergh is die samenwerking diep in de vereniging geworteld.'

Ook de allerkleinsten

Zo zijn er, naast de begeleiding door de golfprofessionals van de Leeuwenbergh Golf Academy, ook speciale jeugdcoaches actief bij de trainingen. Zelfs voor de allerkleinsten zijn de voorwaarden geschapen om golf van jongs af aan leuk te vinden. Zo is de baan van Leeuwenbergh ingericht met speciale afslagplaatsen die op 40% en 60% van de normale afstand liggen, zodat de baan ook leuk en uitdagend wordt voor de kleinste golfers.

Leeuwenbergh on Tour

Wat het golf voor de jeugd extra leuk maakt, zijn de wedstrijden die door het hele land worden gespeeld op andere golfverenigingen. In het seizoen zijn er tussen de 75 en 100 jeugdwedstrijden door heel het land. Op verschillende niveaus wordt gestreden in ééndaagse of meerdaagse toernooien. Deze reeks wedstrijden - ‘Leeuwenbergh on Tour’ - is zeer populair onder de jeugdspelers. Het vervoer naar de wedstrijden gebeurt met hulp van nieuwe partner Mercedes Benz Den Haag die Leeuwenbergh on Tour gaat steunen.

‘Enorme boost’

Niet alleen gebeurt het vervoer veilig, maar ook duurzaam, aangezien het hele team in één bus naar wedstrijden gaat in plaats van met meerdere auto’s. 'Bovendien geeft het gezamenlijke vervoer het teamgevoel een enorme boost én staat de tegenstander al met 2-0 achter als ze ons in onze Leeuwenbergh on Tour-bus zien aankomen', vertelt Swane, initiatiefnemer van Leeuwenbergh on Tour. 'En we zullen zeker met onze Mercedes minibussen het KLM Open bezoeken, een trip waar onze jeugdleden nu al naar uitkijken.'

Uitreiking van het Committed to Jeugd certificaat en bekendmaking partnerschap Mercedes Benz Den Haag met Leeuwenbergh on Tour!

Geplaatst door Leeuwenbergh Golf Academy op donderdag 4 februari 2016
}