Cobra King Classic wedge
Cobra King Versatile wedge
Cobra King WideLow wedge

Cobra introduceert King wedges

22 februari 2016 Redactie GOLF.NL
Na de lancering van Cobra's King LTD driver in augustus, plus de King F6 ijzers en woods in november, mogen uiteraard ook de King-wedges niet achterblijven.

Na uitgebreid onderzoek waarbij er door de Cobra-techneuten onder andere naar de input van Rickie Fowler, Jonas Blixt en Lexi Thompson is geluisterd, komt de firma nu met een reeks wedges die vooral zacht zullen aanvoelen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van progressieve groeven; wijder en dieper bij hogere lofts (56-60 graden) en meer traditionele afstanden tussen de groeven bij de lagere lofts. Dit moet bij gebruik van de hele wedge-set een meer consistente spin opleveren.

Drie grinds

Bij aanschaf kun je kiezen uit drie verschillende ‘grinds’ op de zool van de clubs. Dit is afhankelijk van jouw speelstijl en de ondergrond van de banen waarop je het meeste speelt. De Verstatile-zool levert een medium bounce (8 tot 10 graden) en is geschikt bij medium tot stevige condities. De Classic-uitvoering kent een hogere bounce (11 tot 12 graden) en een smalle zool voor goede prestaties onder alle omstandigheden, terwijl de WideLow-optie over een lage bounce (4 tot 7 graden) met een bredere zool beschikt voor zachtere banen.

De King wedges liggen vanaf 1 april in de winkels met een duurzame, niet reflecterende afwerking van nikkel en chroom, plus een True Temper Dynamic Gold S200 (stiff) shaft en een Lamkin UTX grip.

Prijs: 139 euro

Meer info: Cobragolf.com

Lees meer over

Equipment