Rijswijkse GC
Rijswijkse GC

Rijswijkse opnieuw GEO-gecertificeerd

4 februari 2016 Redactie GOLF.NL
De Rijswijkse GC is opnieuw GEO-gecertificeerd. Het GEO-ecolabel is een bewijs dat de club hard werkt aan een groene, gezonde en duurzame golfomgeving.

De baan ontving in 2012 het internationaal erkende GEO-certificaat. Het traject voor hercertificering is begin 2015 ingezet.

De club in Rijswijk streeft naar een ‘maatschappelijk en milieutechnisch verantwoord beheer van de golfbaan, nu en in de toekomst’. Dat gebeurt in samenwerking met De Ridder uit Soesterberg, de aannemer voor baanonderhoud op de Rijswijkse, en NL Adviseurs uit Velp.

'Om het duurzaam gebruik van de golfbaan te verankeren heeft de Rijswijkse Golfclub in de afgelopen drie jaar op alle zes de door GEO-organisatie benoemde "aandachtsgebieden" vooruitgang geboekt', zo is te lezen in het rapport op golfenvironment.org.

De 18-holes golfbaan ligt volgens het rapport als een groene oase in een vrijwel volledig bebouwd landschap. In de afgelopen drie jaar zijn bijvoorbeeld activiteiten uitgevoerd om aanwezige biotopen te verbeteren. Zo zijn de oevers langs de waterpartijen natuurvriendelijk ingericht en is een oorlogsbunker geschikt gemaakt voor vleermuizen.

De club heeft verder bijvoorbeeld een duurzaamheidswerkgroep opgericht, waarin leden, en vertegenwoordigers van restaurant en greenkeeping zitten.

Meer informatie: rijswijksegolf.nl.

}