duurswold
Golfbaan Duurswold
Beeld: Reint Jurjens

Noordelijke Golf Tour telt 7 wedstrijden

1 februari 2016 Redactie GOLF.NL
Voor het derde jaar op rij wordt de Noordelijke Golf Tour georganiseerd. Dit jaar zijn er zeven wedstrijden voor spelers tot handicap 22.

Er wordt in twee categorieën gespeeld. Tot handicap 12 wordt strokeplay gespeeld van de blauwe en witte tees en van handicap 10 tot 22 spelen de deelnemers stableford van rood en geel. Dit jaar mogen spelers met een handicap tussen de 10 en 12 kiezen in welke categorie ze willen spelen.

‘Vorig jaar was een super succes’, zegt organisator Martin van der Schans. ‘Iedere keer volle deelnemersvelden en veel geluk met mooi weer, dat maakt dat zo’n tour goed verloopt. Ik organiseer deze wedstrijden omdat dit voor veel golfers een leuke manier is om nieuwe mensen te leren kennen. Golfen in het Noorden van Nederland heeft zoveel te bieden en de samenwerking met de deelnemende golfbanen is echt fantastisch.’

Net als vorig jaar zijn Golfbaan Zuid-Drenthe en Golfbaan Duurswold weer gastheer van de eerste twee wedstrijden. ‘Beide banen hebben negen spectaculaire holes en zijn daarom populair bij de fanatieke golfers die al vroeg in het jaar de competitie aan willen gaan’, zegt Van der Schans.

Dit jaar is de tour met nog een wedstrijd uitgebreid, waardoor het totaal op zeven matches komt. Met Golf & Country Club Lauswolt is nu ook Friesland vertegenwoordigd. De Noord-Nederlandse Golf & Country Club, Golfclub De Compagnie, de Drentsche Golf & Country Club en Drentse Golfclub De Gelpenberg maken het programma compleet.

Na de laatste wedstrijd wordt een klassement opgemaakt en daarvoor tellen de beste vier resultaten mee. Deelname aan enkele wedstrijden is ook mogelijk. Opgeven kan via info@noordelijkegolftour.nl

De data van de Noordelijke Golf Tour 2016 zijn bekend!

Geplaatst door Noordelijke Golf Tour 2016 op dinsdag 19 januari 2016
}