Het clubhuis van Bamburgh Castle GC
Bamburgh Castle GC
De links course van Dunstanburgh Castle
In 2018 wordt de baan van Goswick weer gebruikt voor de kwalificaties van The Open
Het Melville Castle: mooie plek om te overnachten
Seahouses Golf Club

De traveltip van ...

23 december 2016 Redactie NGF
De mooiste golfplekjes in Europa, ontdekt door bekenden (in de golfwereld). Deze keer de traveltip van Derk ter Braak die van 2013 tot en met 2015 als voorzitter van de toernooicommissie betrokken was bij de organisatie van het KLM Open en lid is van de Kennemer Golf & Country Club.


Northumberland, Engeland 

Ronde 1: Seahouses. Hoogtepunt is hole 15: ‘the Cove’. Stroke 18 op de scorekaart maar wel behorend tot de twintig moeilijkste holes van Europa!

Ronde 2: Bamburgh Castle Golf Club. Elke hole levert weer prachtige plaatjes op.

Ronde 3: Goswick Golf Club. Na het voltooien van die 18 holes is het goed te begrijpen dat deze baan gebruikt wordt voor de kwalificaties van The Open. Iedereen die hier voor het eerst komt en z’n handicap spelt mag daar echt trots op zijn.

Ronde 4: Dunstanburgh Castle Golf Club. Na de drie eerdere banen is dit ‘de icing on the cake’. De ene hole is nog mooier dan de andere.

> www.seahousesgolf.co.uk
> www.bamburghcastlegolfclub.co.uk
> www.goswicklinksgc.co.uk
> www.dunstanburgh.com


In Edinburgh ligt het dichtstbijzijnde grote internationale vliegveld. Het historische centrum van de Schotse hoofdstad (dat overigens op de werelderfgoedlijst van Unesco staat) vormt een prima decor om goed te eten of voor gewoon fish & chips in een lokale pub met een pint of lager.

TIP van de Redactie: Een overnachting in een heus kasteel maakt deze Britse trip helemaal compleet. Melville Castle ligt iets meer dan 10 kilometer van het centrum van Edinburgh en heeft schappelijke prijzen: > melvillecastle.com