Dorhout Mees
Dorhout Mees

Golfbanen in en om Flevoland werken samen in 'Golfcirkel'

23 december 2016 Redactie GOLF.NL
Steeds meer banen en clubs zoeken de samenwerking op om hun leden meer te bieden dan een lidmaatschap op één baan. De Golfcirkel is een nieuw voorbeeld van zo'n samenwerking.

Vanaf 1 januari 2017 werken vier golfbanen in of nabij Flevoland samen onder de naam Golfcirkel. Het betreft Golfbaan Dorhout Mees, Golf4All Harderwijk, de Openbare Golfbaan Dronten en Golfbaan Hoogland.

De vier banen bieden hun leden tegen een aantal voorwaarden de mogelijkheid om ook te spelen op de andere drie deelnemende golfbanen. Leden betalen 90 euro extra en daarvoor mogen ze zes keer 18 holes spelen op de andere golfbanen. 

'Golfers hechten er steeds meer aan om op verschillende golfbanen te kunnen spelen', zegt manager Ron Steinkühler van Golf4All Harderwijk. 'Met dit initiatief van vier golfbanen in en rondom Flevoland wordt aan die wens van golfers tegemoetgekomen.'

Volgens Dinesh Chotoe, adjunct-directeur van Golfbaan DorhoutMees, zijn samenwerkingen zoals de Golfcirkel een must: 'De landelijke golfmarkt is in de loop der jaren bijzonder competitief geworden. Aanbiedingen worden steeds frequenter gedaan waardoor de Nederlandse golfer ook steeds mobieler wordt. Door middel van deze samenwerking hopen wij dat de golfers in Flevoland een sterkere binding krijgen met de golfbanen in de regio.'

Volgens Mike Woltering van Openbare Golfclub Dronten loopt de belangstelling voor golf in Nederland iets terug. Dit is volgens hem een goede manier om het voor bestaande en nieuwe leden aantrekkelijker te maken. Woltering verwacht dat in de nabije toekomst meer golfbanen zich bij dit initiatief gaan aansluiten. 

Informatie over de Golfcirkel: golf4all-harderwijk.nl; dorhoutmees.nl/golfgolfenindronten.nlgcha.nl.

Op Omroep Flevoland zegt eigenaar Mike Woltering van Openbare Golfclub Dronten dat de belangstelling voor golf in Nederland iets terugloopt. De Golfcirkel is volgens hem een goede manier om een lidmaatschap bij de vier banen in en nabij Flevoland aantrekkelijker te maken.

Ander voorbeelden van samenwerking zijn SGNLNHgolft, golfchain.eu  en 4sterrengolf.nl.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}