Golfbaan Appelscha
Golfbaan Appelscha

Nieuwe samenwerkingen Golfbaan Appelscha

18 december 2016 Redactie GOLF.NL
Golfbaan Appelscha gaat samenwerken met de Nationale Golfschool Holland en Golfcenter Sporthaantje.

Golfbaan Appelscha is een 9-holes par-32 baan, ontworpen door architect Alan Rijks. De golfbaan, gelegen op Buitenplaats de Hildenberg aan de rand van het Drents-Friese Wold, heeft hoogteverschillen tot bijna zes meter en duinachtige zandverstuivingen. De totale lengte van de baan is 1944 meter en hij telt vijf holes par-3, drie holes par-4 en één par-5. 

Vanaf 2017 verzorgt de Nationale Golfschool Holland, onder leiding van PGA Professional Sjoerd Pol, de lessen op Golfbaan Appelscha. 'Wij gaan uit van het principe dat geen mens gelijk is, elk mens en dus elke golfswing is uniek', zegt Pol. 'Samen met u gaan we kijken wat tot de mogelijkheden behoort.'

De Nationale Golfschool Holland geeft zowel privé-lessen, als groepslessen, baanlessen en themalessen. Ook beschikt de Nationale Golfschool Holland over een TrackMan. Dit apparaat meet de gegevens van een clubhoofd en de bal. 

'De samenwerking tussen Golfbaan Appelscha en de golfschool past uitstekend in onze visie om de uitgebreide oefenfaciliteiten op locatie De HIldenberg meer te benutten en van de driving range weer een actief trainingscentrum te maken, ook in de avonduren', zegt baanmanager Gretha Kruize. 'Dit biedt zowel de regionale golfer als de golfende gasten in het recreatiegebied de kans om in een ontspannen omgeving zich te bekwamen in de golfsport.'

Binnenkort wordt begonnen met een upgrade van de driving range en daarna zal Golfcenter Sporthaantje uit Drachten een dependance openen op de locatie, met een uitgebreid scala aan golfmateriaal en golfkleding, zoals nu al het geval is in de vestigingen in Drachten en Zwolle. Eigenaar Jan de Haan van Sporthaantje is blij met de samenwerking en ziet mogelijkheden om veel bekende golfmerken te trekken voor demonstratiedagen. De eerste data hiervoor in 2017 zijn al vastgelegd.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}