Bernard Geelkerken
Bernard Geelkerken
Beeld: Golfsupport.nl

Geelkerken 19e in prekwalificatie Alps Tour Q School

11 december 2016 Redactie GOLF.NL
Bernard Geelkerken is gedeeld 19de na de eerste ronde van een prekwalificatiewedstrijd om in de finale van de Alps Tour Q School te komen.

Bernard Geelkerken speelt de Stage One-wedstrijd op de Asia Course van La Cala in Spanje. Een ronde 74 (+2) betekent een gedeelde 19de plaats halverwege de wedstrijd. De 27-jarige Geelkerken, een amateur van de Noordwijkse, maakte zondag drie birdies, twee bogeys en een triple bogey.

Er doen 76 spelers mee op de Asia Course en de beste 43 spelers na twee ronden plaatsen zich voor de Final Stage van de Alps Tour Qualifying School. Voor de leider na dag één, Philip Kelly uit Engeland, kan het bijna niet meer misgaan; hij ging rond in 64 slagen (-8).

Geelkerken startte op hole 10: 'Ik begon bogey-par-triple, daarna ging het gelukkig beter. Bij de start merkte ik wel even dat ik de laatste tijd geen wedstrijden heb gespeeld. Morgen weer en als ik geen gekke dingen doe, dan moet het wel goed komen.'

Als Geelkerken een kaart voor de Alps Tour verovert, dan wordt hij geen fulltime speler. 'Ik zal dan een handjevol wedstrijden spelen want ik werk ook gewoon. Dus ik doe de Q School nu in mijn vakantie.'

Xavier Ruiz-Fonhof heeft zich teruggetrokken. 

De finale van de Alps Tour Q School wordt gespeeld van 15 tot 17 december, ook op La Cala. Max Albertus, Rowin Caron en Lars van Meijel zijn al geplaatst voor de finale.

De Alps Tour is een divisie onder de Challenge Tour. Darius van Driel en Jurrian van de Vaart hebben in 2015 via de Alps Tour een kaart voor de Challenge Tour veroverd.

Scores Asia Course dag 1.

Scores Europa Course dag 1.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}