Emirates Golf Club met op de achtergrond de skyline van Dubai.
Beeld: Tristan Jones (Ladies European Tour)

Uitstekende start Van Dam in seizoensslot

8 december 2016 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is het Omega Dubai Ladies Masters, het laatste toernooi van het Ladies European Tour seizoen, uitstekend begonnen. De Arnhemse noteerde een 69 (-3) en staat daarmee gedeeld vierde.

De 21-jarige speelster maakte in de eerste ronde, die na het tragisch overlijden van een caddie op woensdag een dag was opgeschoven, vijf birdies en twee bogeys. 

Van Dam kwam op de Majlis Course van de Emirates Golf Club met level par door de turn. Vervolgens schakelde de professional op de tweede negen een tandje bij door geen fouten te maken, maar wel drie birdies (10, 16 en 18) op haar kaart te schrijven. 

'Ik ben zeer tevreden met -3 vandaag', zei Van Dam. 'Van de tee was ik echt slecht vandaag en heb alleen maar in de rough gelegen, die goed diep is hier. Van daaruit kon ik eigenlijk alleen maar steeds naar het midden van de green slaan. Gelukkig benut ik de kansen die ik kreeg en bleef ik geduldig. De twee birdies op 16 en 18 waren erg lekker.'

De leiding is in handen van Florentyna Parker met -5. Twee speelsters (Cheyenne Woods en Sophie Giquel-Bettan) volgen op -4 en er staan een handvol speelsters naast Van Dam op -3. 

Paige Spiranac staat in de achterhoede na een ronde 77 (+5). 

Door het vervallen van de woensdag is het toernooi - met een prijzengeld van 500 duizend euro -  ingekort van 72 naar 54 holes. Van Dam, de nummer 18 op de Order of Merit, start vrijdag om 04:15 Nederlandse tijd.

Leaderboard.

Order of Merit.

Website Anne van Dam.

De Omega Dubai Ladies Masters zijn vier dagen LIVE te zien op YouTube. Klik hier voor het Ladies European Tour YouTube kanaal.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}