Ping's Gold Putter Vault in Phoenix.

Vault-putters met knipoog naar Ping-historie

16 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Met de lancering van een reeks putters onder de ‘Vault’ verzamelnaam, haalt Ping nieuwe inspiratie uit haar eigen, legendarische verleden; de Gold Putter Vault. De Vault-serie bestaat uit vier nieuwe modellen die vanaf 25 augustus in de golfshops te vinden zijn.

Gouden traditie

‘For those who want to play their best’ staat er op de imposante deur gegraveerd. Achter deze deur, in het Ping-kantoor te Phoenix, bevindt zich een kluis met ruim 2800 putters (en een paar wedges). Het was namelijk oprichter Karsten Solheim die in de jaren zeventig bedacht dat het een goed idee zou zijn om iedere Ping-winnaar met een vergulden putter te belonen, waarbij een tweede exemplaar van het bewuste, succesvolle model in een kluis zou worden opgeslagen. Een mooie traditie was geboren, waarbij in 1995 het programma ‘ietsje’ werd aangepast; vanaf dat jaar ontving iedere winnaar voortaan een volledig gouden exemplaar en belandde zijn vergulde broertje in de kluis. Een traditie die op de dag van vandaag wordt doorgezet.

Blades en mallets

Wie hoopt dat Ping’s nieuwe Vault-putters nu ook met een gouden afwerking worden uitgebracht, komt echter bedrogen uit. De naam van de serie verwijst eerder naar de klassieke vormgeving van de putters, dan naar het gebruikte materiaal. De vier modellen zijn beschikbaar in een mat zilveren (platinum) of zwarte (slate) afwerking. Er komen twee blade Vault-putters beschikbaar (Voss en Anser 2) en twee mallet-uitvoeringen (Oslo en Bergen). Het hele kwartet is uitgerust met Ping’s nieuwe (PP62) oversized en lichtgewicht (68 gr) Pistol grip en een standaard shaft van 35 inch (aanpasbaar van 31 t/m 38 inch). Hieronder alle overige specificaties:

Voss (Blade)
- 350 gr, 303 roestvrijstaal
- 3 graden loft, lie angle aanpasbaar +/- 4 graden
Anser 2 (Blade)
- 350 gr, 303 roestvrijstaal
- 3 graden loft, lie angle aanpasbaar +/- 4 graden
Oslo (Mallet)
- 365 gr, 6061 T-6 aluminium body en 17-4 SS zool
- 3 graden loft, lie angle aanpasbaar +/- 2 graden
Bergen (Mallet)
- 365 gr, 6061 T-6 aluminium body en 17-4 SS zool
- 3 graden loft, lie angle aanpasbaar +/- 2 graden

Prijzen: 349 euro (fixed) en 379 euro (aanpasbaar)

Meer info: Ping.com

Lees meer over

Equipment