Opvallende nieuwe putters van Cleveland

19 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Met de lancering van twee nieuwe putterfamilies zorgt Cleveland Golf vanaf 16 september voor een aantrekkelijke verbreding van het assortiment. De TFi 2135 mallets zijn bedoeld voor de betere golfer die veel waarde hecht aan optimaal balgevoel tijdens het putten, de Huntington Beach Collection biedt een klassiek en vertrouwd uiterlijk voor een zeer scherpe prijs.

TFi 2135 mallet putters

De TFi 2135 putters verschijnen in vier modellen op de markt; de Cero, Elevado, Elevado Counter Balanced (CB) en Mezzo. Met deze reeks claimt Cleveland dat de putters zo kunnen worden opgelijnd, dat de lijn op het clubhoofd precies overeenkomt met het exacte middelpunt (op 21.35 millimeter) van de golfbal. Deze techniek werd vorig jaar al toegepast bij de blades van Cleveland Golf (eigendom van moederbedrijf Srixon), maar nu dus ook bij mallet putters.

Opvallend is, dat de insert (een raakvlak van polymeer) van de TFi 2135-reeks loopt over de volle breedte, waarbij de hiel en teen bestaan uit een laag aluminium. Deze combinatie moet vooral een consistente balsnelheid opleveren. De vier uitvoeringen zijn alleen beschikbaar voor rechtshandige spelers en komen met een shaft van 34 of 35 inch, Lamkin grips, een loft van 3 graden en een lie van 70 graden.

Prijzen: 189,99 euro en 229,99 euro voor het Counter Balanced-model

Huntington Beach Collection

De naam van de Huntington Beach-collectie verwijst naar de locatie van Cleveland Golf’s hoofdkantoor in Californië, Noord-Amerika. Meest opvallend aan deze reeks, is de scherpe prijsstelling van 99,99 euro. Daarvoor koop je een klassiek ogende putter met een insert van 304 roestvrijstaal met een diamantvormig patroon voor een zacht contact met de bal. Cleveland kiest voor drie, traditionele uitvoeringen; twee blades (#1 en #4) en een mid-mallet (#6). Bij de #1-putter is ook een model voor dames en linkshandige golfers beschikbaar. Voor de lengte van de shaft kun je kiezen uit 33, 34 of 35 inch.

Prijs: 99,99 euro

Meer info: Clevelandgolf.eu


Lees meer over

Equipment