Nieuwe JPX900 ijzers en T7 wedges van Mizuno

15 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Mizuno, de fabrikant van sportproducten die al sinds 1906 vanuit Osaka aan de weg timmert, lanceert in september een drietal nieuwe ijzers uit dezelfde familie; de JPX900 Hot Metal, Tour en Forged clubs. Bij ieder model wordt ander materiaal toegepast. Daarnaast worden ook nieuwe T7-wedges geïntroduceerd.

JPX900 IJzers

In de Hot Metal-lijn staat de introductie van het Chromoly 4140M centraal. Chromoly is een afkorting voor chroom-molybdeenstaal. Het is staal van lage legering dat onder andere wordt gebruikt voor fietsframes en rolkooien voor raceauto’s. Het materiaal is beduidend sterker en duurzamer dan standaard staal en kent een grote vervormbaarheid. In Mizuno’s JPX900 Hot Metal-ijzers zorgt dit voor een uiterst dun clubblad, dat zacht en buigzaam is en zo meer afstand en veelzijdigheid oplevert.
Bij de JPX900 Forged ijzers hanteert Mizuno voor de tweede keer in successie een mix van staal en het element boor. Het clubblad is opgebouwd uit lagen met verschillende diktes. De holte (cavity) achter het blad is vergroot, waarbij het gewicht meer naar de buitenkanten is verlegd.
De JPX900 Tour-clubs ten slotte, worden vervaardigd uit één stuk carbonstaal. Met een satijnen, matglanzende afwerking, strakkere lijnen en een compacte vormgeving van het clubblad, is dit de meest klassiek ogende lijn uit de nieuwe serie.
Prijzen per ijzer:
JPX900 Hot Metal: 150 euro
JPX900 Tour: 165 euro
JPX900 Forged: 165 euro

T7 Wedges

Vorig jaar zagen we de introductie van Mizuno’s fraaie, blauwe S5 wedges. Die coole kleurstelling wordt, samen met een matsatijnen uitvoering gelukkig doorgezet in de huidige T7-modellen. Beschikbaar in een reeks van 45 tot en met 62 graden (heren rechts- en linkshandig, dames alleen rechtshandig). Ook hier zien we de integratie van boor, nieuw is echter de toepassing van ‘quad cut’ groeven. Die groeven liggen nu zo dicht op elkaar als de officiële regels het toelaten, waarbij ze in de hogere lofts (54 t/m 62 graden) iets breder en minder diep zijn dan in de lagere lofts (45 t/m 53 graden). Dit alles om bij verschillende omstandigheden maximale spin en balcontrole te genereren. Daarnaast zijn bij de PW lofts (45 t/m 48 graden) de lijn van de zool en de toplijn wat rechter gemaakt, waar die bij de hogere lofts ronder zijn.
Prijs: 165 euro

Meer info: Golf.mizunoeurope.com

Lees meer over

Equipment