Beeld: Ronald Speijer
Beeld: Ronald Speijer
Beeld: Ronald Speijer
Beeld: Ronald Speijer
Beeld: Ronald Speijer

Kwant en De Schiffart winnaars Dutch Open Pitch & Putt

15 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Rolf Kwant en Esther de Schiffart hebben in het Friese Koudum het Dutch Open Pitch & Putt (Fippa Open) gewonnen.

Baanrecord

Rolf Kwant verbeterde op de laatste dag het baanrecord van Stephan van den Berg met een slag. De speler uit Koekange hield met rondes van 49-47-45 (-21) zijn directe concurrenten Marcel Ahuis (-9) en Rinus Huberts (-6) op ruime afstand.

Kwant kon zich door de ruime marge op nummer twee al vrij snel richten op het baanrecord: 'Ik had al vrij snel door dat ik in de buurt van het baanrecord kwam. Op een gegeven moment sta je -7 en het baanrecord stond op -8. Ik wist dat er nog twee holes waren waarop ik een kans had om een birdie te maken. Dat lukte ook. Vanaf hole veertien was ik er al wel mee bezig.'
Bij de dames pakte Esther de Schiffart overtuigend de titel met rondes van 53-52-55 (-2). Op de tweede plaats eindigde Tjitske de Jong met +12 op veertien slagen achterstand van De Schiffart. Joyce van der Velde noteerde een score van +20, goed voor een derde plek. 

Door haar uitstekende spel in de eerste twee speelrondes speelde De Schiffart op de laatste dag in de een na laatste flight met twee heren. 'De flights tijdens de laatste ronde op internationale toernooien worden naar sterkte ingedeeld, ongeacht de categorie. Ik heb zowel gisteren als vandaag een paar keer slecht afgeslagen, maar 90 procent ging goed en dus werd ik in een flight met heren ingedeeld', aldus De Schiffar, die op vrijdag in de finale van het matchplay-toernooi Rolf Kwant versloeg en zo een zeer succesvolle week beleefde.

Twee holes-in-one

Misschien wel de meeste opvallende prestatie van het toernooi kwam op naam van Stephan van den Berg. In de eerste ronde op de baan in Koudum maakte Van den Berg op hole 14 en 15 een hole-in-one. 

Noel Shannon won het toernooi bij de senioren met een score van +10.
Een uitgebreid verslag van het Fippa Open lees je in de GOLF.NL Weekly die vanaf 24 augustus op alle golfbanen te vinden is.


}