Lars Keunen
Lars Keunen
Beeld: Golfsupport.nl

Amateurs aan kop in Nationaal Open

30 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Zhen Bontan is de beste vrouw na de eerste ronde van het Nationaal Open. Bij de mannen gaan Lars Keunen en Vince van Veen aan de leiding op de Hilversumsche Golf Club.

Vrouwen

Zhen Bontan kwam als enige vrouw binnen met een ronde onder par: 70 slagen (-2). De 19-jarige amateur van De Pan die in Oranje speelt, maakte één bogey en drie birdies. De birdies maakte ze achter elkaar op holes 12, 13 en 14.

Anne van Dam, de pro die op de Ladies European Tour speelt, is het Nationaal Open begonnen met een ronde 72, mede door een double bogey op de par-3 achtste. 

De amateurs Jennifer Sepers (Broekpolder) en Roos Haarman (De Pan) delen de derde plaats met 74 slagen. Professional Marieke Zelsmann is vijfde met 75 slagen. De Franse gastpro Justine Dreher is na een ronde 76 gedeeld zesde.

Mannen

Amateur Lars Keunen (19) speelde dinsdag een sterke ronde - 69 slagen (-3) - met drie birdies en geen slagenverlies. Vince van Veen (20) ging ook rond in 69 slagen maar hij maakte één bogey in zijn eerste ronde. 

Op de derde plaats - met één slag meer dan de leiders - staan Severiano Prins en de pro David van den Dungen. 

Dan volgen er nog drie spelers met een score onder par op de vijfde plaats: Lars van Meijel, Aron Joustra en professional Richard Kind maakten 71. De greens van de baan zijn vrij hard na een week min of meer droog weer, en daarom zijn er maar zeven spelers onder par.

Joris de Boer van de Hilversumsche maakte een van de drie eagles op dag één, hij is gedeeld 20ste. De 15-jarige Piet Hein Bakkenes, ook van de thuisclub, ging rond in 78 slagen en dat betekent een gedeelde 49ste plaats.

België

De Belgische gastpro Didier de Vooght is na een ronde 77 gedeeld 40ste, maar desondanks zeer blij - omdat zijn landgenoot en maatje Thomas Pieters een wildcard voor de Ryder Cup heeft gekregen. De Vooght heeft dinsdag wel 20 keer het filmpje hieronder gekeken (Pieters was bij een event in België met Nicolas Colsaerts en Thomas Detry) en hij krijgt elke keer weer kippenvel. Volgens De Vooght kreeg Pieters maandagavond al een telefoontje met het goede nieuws.

Na de tweede ronde is er een cut. De toegang tot het toernooi is gratis.

Leaderboard heren / dames.

Voorbeschouwing.