Junior Golf Camps

Junior Golf herfstkamp op Anderstein

30 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Van 17 tot 19 oktober 2016 houdt Junior Golf Camps een herfstkamp op G&CC Anderstein.

Junior Golf Camps wil met de organisatie van 'golf-only' golfkampen op diverse clubs in Nederland de golfsport laagdrempelig(er) maken en jeugd enthousiasmeren voor de sport. Daarbij werkt de organisatie nauw samen met de clubs en pro’s. Het doel is om jeugd op een zo positief en enthousiast mogelijk wijze te laten zien hoe leuk golf is.
Deze zomer werden Junior Golf Summer Camps gehouden op G&CC Liemeer. Die werden georganiseerd in samenwerking met de PGA-professionals van Liemeer, Tom van Haaren en Bas Kräwinkel.

In de kampen worden verschillende initiatieven op het gebied van jeugdgolf samengebracht. Zo is er elk kamp een Drive, Chip & Putt-wedstrijd. Dit initiatief van de NGF en Golfclub Zwolle, overgewaaid uit de VS waar elk jaar voorafgaand aan het Augusta Masters de Drive, Chip & Putt Finals worden gespeeld, is een perfecte wedstrijd voor alle kinderen, zowel jeugd die in de kampen net leert golfen als junioren die al verder zijn met de sport. Dit jaar hebben twee deelnemers aan de Summer Camps, Jonathan Scholten en Jacobien Molenkamp, de finale gehaald die op 3 september 2016 op de Dutch wordt gespeeld. 

Andere onderdelen in de kampen zijn de Junior Golf Ryder Cup en de Family-wedstrijd. Die bewijzen dat golf heel goed als teamsport gespeeld kan worden.

Het Junior Golf Camp van 17 tot 19 oktober 2016 wordt georganiseerd in samenwerking met Golfclub Anderstein en Golf Academie Anderstein. Alle jeugd van 5 tot 18 jaar, beginnend en gevorderd, is welkom. De kinderen worden ingedeeld op leeftijd en speelsterkte en worden drie dagen lang begeleid door verschillende PGA-professionals.

Meer informatie over het Junior Golf Herfstkamp is te vinden op juniorgolfcamps.nl.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}