Voorzitter van Golfpark Spandersbosch Tom Kuc (links) en de heer Van Keulen (NGF) ontvouwen de GEO-vlag
De voorzitter van Golfpark Spandersbosch, Tom Kuc (links), ontvouwt de GEO-vlag

Internationaal milieucertificaat voor Golfpark Spandersbosch

30 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Op 28 augustus heeft Golfpark Spandersbosch het internationale GEO-certificaat ontvangen.

De feestelijke uitreiking door afgevaardigden van de NGF werd bijgewoond door Karen Heerschop, voorzitter GNR (Goois Natuurreservaat), en Jan Kastje (fractievoorzitter van Groen Links in de gemeente Hilversum).

Het behalen van het GEO-certificaat betekent een erkenning voor de zorgvuldige en schone wijze waarop Golfpark Spandersbosch het milieu ontziet en de natuur beheert. Het wordt uitgegeven door de internationale Golf Environment Organisation, die alle golfbanen motiveert tot en controleert op milieuvriendelijk beheer. Volgens het GEO-rapport scoort het Golfpark Spandersbosch uitstekend op alle vereiste gebieden.

Golfpark Spandersbosch ligt in gebied van het Goois Natuurreservaat. Voorzitter Karen Heerschop sprak haar grote waardering uit over de manier waarop in de afgelopen jaren op milieu- en natuurgebied is samengewerkt. Als blijk van die waardering bood zij een informatiepaneel aan waarop golfers kunnen zien welke bijzondere vogels, dieren en planten op de baan leven.

Onderdeel van de GEO-certificering is ook een gedetailleerd plan voor de komende drie jaar. Hierin worden verdere verbeteringen uitgewerkt op milieugebied en op de bewustwording onder leden en andere stakeholders van Golfpark Spandersbosch.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}