Golf razend populair

24 augustus 2016 NGF
De Olympic Experience op het strand van Scheveningen was een groot succes. Tot en met 21 augustus kon je allerlei olympische sporten beoefenen, waaronder golf, en met duizenden anderen op grote schermen de verrichtingen van de Nederlandse olympiërs volgen.

Met een groep van in totaal 50 vrijwilligers en NGF-medewerkers is gedurende 16 dagen de golfsport gepromoot. Het evenement in Scheveningen trok ruim 100.000 bezoekers, waarvan er gemiddeld 700 per dag een kijkje kwamen nemen bij de golfafslag. De golf heeft dus ruim 11.000 mensen over de zandvloer gehad waarbij kinderen én volwassenen een eerste kennismakeing hadden met golfen. Ook mensen die vroeger 'weleens een club in handen hadden' gingen vastberaden naar huis om de oude hobby weer op te pakken. Golf stond zogezegd' twee weken in het zonnetje en met alle blije gezichten, goede gesprekken en enthousiaste gasten belooft dit veel goeds.

12 augustus Golf centraal

Op 12 augustus stond golf extra centraal, wat wil zeggen dat er live commentaar werd verzorgd door Jan Kees van der Velden en Daan Slooter. Ook Minister Edith Schippers van Volksgezondheid en Sport bracht een bezoek en sprak uit dat zij verheugd is om golf weer olympisch te zien en Bondscoach Maarten Lafeber verplaatste zich in de rol van ambassadeur.

 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


}