Darius van Driel
Darius van Driel
Beeld: Golfsupport.nl

Darius van Driel wint Duinzicht Invitational

24 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Afgelopen maandag heeft Darius van Driel de jaarlijkse Commerzbank Duinzicht Invitational gewonnen.

De Challenge Tour-speler, afgelopen zondag nog gedeeld zesde in de Rolex Trophy, was een van de 52 topspelers die uitgenodigd waren voor het jaarlijkse toernooi voor professionals op de par-3 en par-4 baan van Golf Duinzicht.

De pro-am op zondag 21 augustus kon niet doorgaan vanwege regenoverlast en wordt later gespeeld. De Invitational kon wel doorgaan. De greenkeepers en leden van de baancommissie moesten wel uren lang water uit de bunkers pompen en scheppen. 

Tien spelers haalden de cut die op +2 kwam te liggen en zij gingen door naar de 'Super Nine'. Met een score van -1 won Darius van Driel de hoofdprijs van 1000 euro. Tweede werd Richard Kind met een score van 0. Ralph Miller en Challenge Tour-speler Robin Kind (+1) deelden de derde plaats.

Darius van Driel had nog niet eerder aan het Commerzbank Duinzicht Invitational meegedaan. In zijn toespraak vertelde hij verbaasd te zijn hoe Duinzicht veranderd is sinds de tijd dat hij nog hockey speelde bij HDM.

Er kwamen ongeveer 500 toeschouwers af op de wedstrijd. Het toernooi is in het verleden gewonnen door spelers als Ralph Miller, Mark Reynold, Wouter de Vries en Inder van Weerelt.

Eindstand.Lees meer over

KLM Open