Inbee Park op koers voor goud in Rio de Janeiro.
Beeld: Getty Images

Park twee slagen los in Rio

19 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Nog een dag te gaan en dan wordt in Rio de Janeiro goud uitgereikt aan de beste golfster. Inbee Park heeft de beste papieren met een voorsprong van twee slagen op Gerina Piller en Lydia Ko.

Ondanks een bogey op de par-5 18de ligt de Zuid-Koreaanse Inbee Park op koers voor goud. Park, die al lang geteisterd wordt door een hardnekkige duimblessure en als zevenvoudig major-winnaar onlangs is opgenomen in de Hall of Fame, speelde een wisselvallige ronde met zes birdies en vijf bogeys. Na tweemaal 66 tekende ze vrijdag voor een 71 en een totaal van -11.

Lydia Ko mengde zich op spectaculaire wijze in de strijd en is nu gedeeld tweede met nog 18 holes te gaan. De Nieuw-Zeelandse nummer 1 van de wereld speelde een perfecte eerste negen met vier birdies en een hole-in-one op de par-3 achtste. Na haar 29 (-6) slagen over de eerste negen noteerde Ko negen parren op de tweede negen voor een ronde 65 – de beste ronde van de dag. Naast Ko staat de Amerikaanse Gerina Piller, die dankzij een derde ronde 68 (-3) ook op -9 staat.

De Chinese Shan Shan Feng is alleen vierde met een totaal van -8. De beste Europese speelster is Charley Hull. De Engelse vecht voor brons en staat samen met Hee Young Yang en In Gee Chung op de gedeeld vijfde plaats (-5).

Leaderboard.

Tv

De wedstrijd is live te volgen op nos.nl, elke dag van 12.20 tot 21 uur. Live streams NOS.nl/uitzendschema.

Meer olympisch nieuws.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}