Joost Luiten in de slotronde van de olympische golfwedstrijd
Beeld: Getty Images

Luiten stijgt één plaats op wereldranglijst

15 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten bleef de afgelopen twee weken hangen op de 66ste plaats van de wereldranglijst. Na de olympische golfwedstrijd, waarin hij gedeeld 27ste werd, is hij nummer 65 van de wereld.

De olympische golfwedstrijd in Brazilië telde mee voor de wereldranglijst. Justin Rose, de winnaar van de gouden medaille in Rio, is gestegen van de 12de naar de 9de plaats. Henrik Stenson, tweede, steeg van plaats vijf naar plaats vier. Hij passeerde Rorry McIlroy die afzegde voor Rio. Matt Kuchar, derde, was 20ste en is nu 15de.

Na Joost Luiten is Darius van Driel de beste Nederlander in de world rankings. Hij werd afgelopen zondag gedeeld tweede in een Challenge Tour-wedstrijd in Finland en is gestegen van de 540ste naar de 440ste plaats. Vorige week was Jurrian van der Vaart nog de beste Nederlander na Luiten. Hij is 465ste.

Ryan Moore, die zondag de John Deere Classic won, steeg van de 59ste naar de 50ste plaats.

Op de wereldranglijst voor vrouwen van 8 augustus is Christel Boeljon 132ste, Anne van Dam 326ste en Dewi-Claire Schreefel 452ste. Lydia Ko, de nummer 1 van de wereld, en andere topspelers komen deze week in actie in de olympische wedstrijd voor vrouwen.

Website van de wereldranglijst van mannen.

Website van de wereldranglijst van vrouwen.