Mike Toorop en Lauren Holmey
De prijswinnaars in het Noordwijkse Jeugd Open 2016

Toorop en Holmey winnen Noordwijkse Jeugd Open

8 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Lauren Holmey en Mike Toorop hebben afgelopen vrijdag het Noordwijkse Jeugd Open gewonnen.

Bij de jongens eindigden twee spelers van de Noordwijkse op de eerste plaats: Mike Toorop (82-78-72) en Robbert van Helden (80-80-72), beiden +16. De overwinning in het Noordwijks onderonsje ging naar de 17-jarige Toorop, na een birdie op de eerste play-off hole. Remco Zinken van Brunssummerheide werd derde met een score van +18. 

Na een sterke eerste negen holes op de slotdag van Charlotte Puts (-1) en Anouk Sohier (+1) leek het ook bij bij de meisjes op een play-off uit te draaien. Maar Lauren Holmey eindigde haar ronde na een minder goede eerste negen holes (+4) met birdie-birdie-par. De nog maar 13 jaar oude speelster, half Nederlands en half Frans, won met een score van 241 slagen (+25). Charlotte en Anouk werden tweede met één slag meer.

Na een overwinning op het NK t/m 18 heeft Holmey opnieuw een belangrijke prijs behaald. 

Op de eerste twee dagen waren de condities moeilijk, met name door veel wind. De organisatie van het Noordwijkse Jeugd Open spreekt van een fantastisch verlopen toernooi en streeft er naar de editie van 2017 te laten plaatsvinden in de eerste week van augustus. Het kampioenschap werd mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers en door de sponsoren Legal People, Ploum Lodder Princen, Kerckhoff Content Management, Vitol en SOS Kinderdorpen.

Uitslagen ronde 3/eindstand.