Rory McIlroy en Tiger Woods tijdens het US Open in 2013. Nu Nike Golf ermee stopt is het afwachten wat de twee grote sterren in de toekomst aan equipment in hun tas zullen hebben.
Beeld: Golfsupport.nl

Nike stopt met clubs, ballen en tassen

4 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Opschudding in golfland: woensdag maakte het bedrijf Nike bekend dat het stopt met het maken van clubs, ballen en tassen. Het grootste sportmerk ter wereld blijft in golf, maar gaat zich richten op schoenen en kleding.

Nike lanceerde in 2002 voor het eerst golfclubs onder de naam Nike Golf en behaalde de afgelopen jaren een omzet van rond de 700 miljoen dollar. Het marktaandeel van Nike - vergeleken met TaylorMade en Titleist – bleef in de moeilijke markt altijd bescheiden.

Een anonieme Nike-speler vatte het in een reactie tegen Golf Digest treffend samen: ‘Ik ben erg blij met mijn Nike-equipment, maar ik zeg je dit: in alle pro-am’s die ik heb gespeeld, heb ik nooit een partner gehad die een Nike-club gebruikte.’

Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor grote sterren uit de stal van Nike zols Rory McIlroy of Tiger Woods. Nike sloot dit jaar contracten met 14 nieuwe spelers, onder wie Tony Finau en Brooks Koepka. Vlak voor The Open maakte Charl Schwartzel al een opvallende overstap van Nike naar PXG. 

Persbericht Nike.