Keppelse clubhuis
Het nieuwe clubhuis van de Keppelse is gevestigd in een oude boerderij

'Keppelse Golfclub 2.0' viert 90ste verjaardag

4 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
De Keppelse Golfclub, opgericht in 1926 als achtste golfclub van Nederland, viert dit jaar haar 90-jarige bestaan. Met name de laatste jaren is er veel veranderd.

In 2011 is de baan van de Keppelse Golfclub uitgebreid van negen naar 18 holes. De holes liggen in een typisch Achterhoekse coulisselandschap en voeren langs boerderijtjes, bossen, waterpartijen en weilanden met uitzichten. Daarnaast heeft de vereniging sinds vorig jaar een nieuw clubhuis. Alles bij elkaar een metamorfose volgens de club die spreekt van 'een soort Keppelse 2.0'. 

Het vorige clubhuis lag aan de Oude Zutphenseweg en de club was daar sinds 1976 gevestigd. Het gebouw was volgens de club te klein geworden en 'voldeed niet meer aan de groeiambities van de vereniging en aan de verwachtingen van de steeds groter wordende aantallen gastspelers'. De boerderij ‘De Nieuwe Wheme’, gelegen naast het kerkje van Hoog-Keppel, is verbouwd tot een ruim en volwaardig clubhuis en in maart 2015 in gebruik genomen. De boerderij kwam in het bezit van de Keppelse bij de uitbreiding naar 18 holes.

Het nieuwe clubhuis ligt direct naast de driving range en andere oefenfaciliteiten en huisvest nu een restaurant met een volwaardig horeca-aanbod. Wat gebleven is volgens de Keppelse is 'het hechte verenigingsleven van de club en haar rijke tradities.' 

Voor 90-jarigen een gratis rondje

Het hoogtepunt van de viering van de 90ste verjaardag is de lustrumweek, van 12 tot 17 september. Er zijn dan allemaal feestelijke clubwedstrijden met als afsluiting een slotfeest.

Het hele jaar door viert de Keppelse de 90ste verjaardag samen met alle golfers in Nederland van dezelfde leeftijd. Iedere golfer geboren in 1926 kan dit jaar samen met een golfmaatje gratis een rondje komen spelen op de Keppelse. Volgens de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie zijn er in Nederland nog 94 actieve golfers die geboren zijn in 1926. 

Meer informatie: keppelse.nl.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}