OGD finale 2016 Herkenboschse Foto Hannes van de Stadt
De winnaar van de finale op de Herkenboschse
Beeld: Hannes van de Stadt

Jef Michielsen ‘Beste Golfende Grootvader 2016’

3 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Jef Michielsen van Golfclub Princenbosch mag zich de ‘Beste Golfende Grootvader van 2016’ noemen.

Grootvader Jef Michielsen van Golfclub Princenbosch bij Breda behaalde 36 stablefordpunten in de finale van de jaarlijkse wedstrijden van Old Grand-Dad. Michielsen neemt de titel van 2015 over van Theo van der Zwaan van de Lochemse. 

Runner-up Pieter Bijvoet van GC Midden-Brabant en nummer drie, Hans Elsenaar van de Rosendaelsche GC, scoorden beiden 34 punten.

De finale met 88 deelnemers werd gespeeld op 1 augustus op de Herkenbosche. De eindstrijd volgde op voorronden op 116 ‘OGD-clubs’ en acht regiowedstrijden. 

De Old Grand-Dad Golfclub ontbeert een eigen baan, maar de 116 aangesloten golfclubs die de doelstellingen van de stichting ondersteunen, faciliteren in roulatie de golfwedstrijden van Old Grand-Dad, op speciale, aantrekkelijke voorwaarden. Naast de OGD Wisselbeker en gebruikelijke prijzen doneerden 22 clubs gratis greenfeekaarten aan de prijzentafel. 

Goede doelen

De deelnemende grootvaders bekostigen de wedstrijden zelf en zamelen geld in voor goede doelen: instellingen en organisaties die kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking in de gelegenheid stellen meer aan sport, spel en beweging te doen. Jaarlijks wordt ruim € 100.000 geschonken aan uiteenlopende projecten van deze instellingen. Sinds de oprichting van OGD in 1974 is een bedrag van € 2.116.703 geschonken. 

Meer informatie: oldgranddad.nl.

}